Engangsgriller er svineri

Jeg forstår det.

Du har sittet i parken noen timer sammen med venner. Tatt noen pils, kanskje litt vin. Blitt brun. Sett på det andre kjønn (eller det samme). Og dere blir sultne. Løper bort på nærmeste butikk og kjøper en pakke pølser, lomper og en engangsgrill. Relativt billig, enkelt og greit.

Hvert år kjøper vi nordmenn rundt 1,2 millioner engangsgriller. 1,2 millioner!

På de verste dagene kan det plukkes 3000 brukte engangsgriller rundt om i parkene i Oslo. Varme engangsgriller kastes i søppelkasser som så tar fyr.

Kostnadene med å håndtere dette søppelberget har jeg ikke lyst til å tenke på. For engangsgriller er ikke restavfall. Det er spesialavfall.

Godt blir det heller ikke. Det kan være du er så heldig å tilfeldigvis ha kjøpt en som faktisk blir varm. Men grillristen er så tynn at den ikke tåler noe særlig mer enn et par pølser før den bøyer seg og maten havner rett på kullene. Dermed ender du opp med en grillpølse som er kull på den ene siden og rå på den andre. Som om det ikke var nok smaker det hele tennvæske og kjemikalier.

Jeg har ikke noe problem med et forbud mot svineriet.

For det finnes mange alternativer.

Weber lager en enkel og god bærbar grill. Eva Solo har sin grillbøtte.

Den norske bålpanneprodusenten Espegard har utviklet en bærbar grill som du også kan kjøpe ferdige refillposer til.

0Shares

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *