Octohawk: Stoner metal fra Drammen

Octohawk: Stoner metal fra Drammen

Drammensbandet Octohawk slapp andreskiva «Determinist» tidligere i juni 2024. Et par uker seinere, var det dukket for slippkonsert i kjelleren på Kometen, Elvebyens relativt nye konsertsted.

Octohawk skulle egentlig hatt med seg Sonno Joi, men de måtte avlyse på grunn av sykdom. 

Dermed ble det bare ett band denne kvelden. Men det gjorde ingenting, for Octohawk leverer.

Dette er tung, tung progressiv stoner metal. Dette er seigt, dette er tungt. Samtidig kommer det små dryss og skift med innslag av gammel skatepunk, thrash og New Wave of British Heavy Metal, slik at du vekkes. Tidvis minner Octohawk meg om Skeletonwitch, om sistnevnte spilte på omtrent halv takt.

Svorkmo spiller gitar og kjører vokal

Octohawk kjører dobbel vokal, med Stian Svorkmo og Steffen Overaa. Det er en blanding av clean og growl som funker utrolig bra. Dessverre var det litt tekniske problemer i starten, slik at den ene vokal datt ut. Men da dette ble fiksa, var det gull.

Steffen Overaa håndterer synth og vokal

Trommeslager David Hjellum og bassist Espen Geitsund kjører et svært tight løp. Hjellum gir tyngden og setter farten på låtene, og leder an i skiftene. Geitsunds stil er klassisk heavy metal-bass, tenk type Lemmy, som er med på å gi et spennende lydbilde.

Christian Schei

Gitarist Christian Schei er svært dreven og det er utrolig gøy å se noen stå og ha det så gøy på den lille scenen i Drammen.

For dette var utrolig gøy. Ocotohawk er svært samspilte, og lot seg ikke tydelig affisere av de tekniske problemene. Dette er et band som har det gøy på scenen. Det er teknisk, men ikke kaldt. Det er stoner, men ikke langdrygt. Det er seigt, men med fart. 

 

Octohawk skal spiller flere konserter i Oslo og Drammen høsten 2024. 

pitmaster