C’est la Bab gir kebaben sin klassereise

C’est la Bab gir kebaben sin klassereise

Kebab kan være mer enn smuglerkjøtt servert i pitabrød klokka tre på morgenen. C’est la Bab tar kebabkonseptet til nye høyder.

C’est la Bab åpnet høsten 2018 på Solli Plass i Oslo. Konseptet er finurlig nok kebab og cocktails. Kanskje et bevis på at kebaben har foretatt en aldri så liten klassereise?

Lokalene er pene og slik du kan forvente på beste vestkant. På veggene henger moderne kunst, man aner en viss persisk påvirkning i lamper og andre detaljer, uten at denne blandingen føles påtrengende eller rotete.

Jeg var der på en relativt tidlig lunsj, så det var ingen andre gjester der. Betjeningen var raskt på og vi fikk beskjed om at vi kunne sette oss hvor vi ville. Kelneren var hyggelig og serviceinnstilt. Det kom vann og menyer på bordet.

Menyen

C’est la Bab har kebaben i sentrum. Men kanskje ikke slik vi tenker på kebab. Verken fra Torggatas mange (forhenværende sjapper), ei heller de tradisjonelle variantene fra Midtøsten. Her er det kebab inspirert av thailandsk kjøkken, kebab med svinenakke, det er en vegetarisk variant med jordskokk.

Er du ute etter noe annet enn kebab kan du velge småretter som kyllingvinger med barbecuesaus, grillede andehjerter på spyd, hummus, blekksprut med lardo og mer. Det er også salater å velge mellom, og noen desserter.

Jeg gikk for kebab med svinenakke, syltet koreansk hodekål, romesco-saus og peanøtter.

La bab!
Herlig annerledes svinenakkekebab på C’est la Bab

Maten kom relativt fort. Kebaben, i den grad man kan kalle det det, ble servert på arabisk flatbrød som tydelig var grillet. Og selve innholdet så fargesprakende og appetittelig ut. Det hele kom på små blikkbrett av typen man er vant til fra barbecuesjapper.

Kelneren var raskt på og anbefalte å rulle det sammen for å spise med hendene. Som sagt så gjort.

Det viste seg å være litt vanskelig, ettersom brødet var blitt veldig sprøtt etter å ha fått seg en runde på grillen. Dermed begynte det å brekke opp. Noe som igjen førte til litt søl. Det er kanskje ikke noe man bryr seg mye om på vei hjem fra en rotbløyte. Men på høylys dag på Solli Plass blir man litt forlegen.

Så hva med smaken?

Vel, den var meget god. Svinekjøttet var mørt og saftig, med god karamellisering. Kålen, romescosusen og peanøttene passet meget godt sammen. Og den syltede chilien ga det nødvendige bittet. Det sprø flatbrødet bidro til nydelig krønsj, og med litt svidde partier ble det hele svært godt.

C’est la Bab har et konsept som fort kunne ha blitt rotete, særlig med tanke på hvor mange smaker de ønsker å rekke over. Det hele er lekent, men denne lekenheten er også disiplinert. Dermed unngår de at det blir for mye.

C’est la Bab er absolutt et sted å spise lunsj, eller ha en vennemiddag.

C’est la Bab – Cocktails N’ Babs, Henrik Ibsens gate 100, 0255 Oslo

pitmaster