Grillet laks med tomater og feta
Laks er nydelig fisk som gjør seg på grillen. Denne varianten er gjort på lav varme. Og får følge av grillede tomater og feta. En nydelig lunsj, eller som en lun forrett.
Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker.
Å grille fisk er noe mange kan grue seg litt for. Fisken setter seg fast på grillrista, går i oppløsning og ser ut som et takras i snøstorm når den skal serveres.
Men det behøver ikke være slik.
noen tips
For å unngå at fisken setter seg fast i grillrista kan du prøve følgende:
Gni fisken eller grillrista inn med litt nøytral olje
Du kan også legge fisken på litt gråpapir som jeg har gjort her.
Eller, du kan grille fisken på en høyere temperatur. Den vil slippe grillrista når den er ferdig.
Grillet laks
Dette er en mellomting mellom varmrøkt og grillet laks. Jeg foretrekker å understeke laksen litt, slik at den er lett rosa med saftig kjøtt.
Tomatene og fetaosten kan grilles på høyere varme, slik at du får kontrasten mellom den milde laksen og de lett svidde tomatene.
Har du litt gammel loff kan du raskt lage krutonger også og ha ved siden av. Det blir kjempegodt!
du trenger
1 lakseloin
1 boks cherrytomtaer
150 gr fetaost
Rub (jeg brukte Traegers Fin & Feather som passer utmerket til laks)
Evt litt syltet rødløk
Gni laksen inn med litt olje og dryss over ønsket rub. Legg den på en bit gråpair/butcher paper.
Fyr opp grillen til 100 grader. Jeg bruker en pelletsgrill fra Traeger som ikke bare gir en nydelig smak på laksen, men også gir meg fullstendig kontroll på temperaturen.
Ha tomatene i en ildfast form. Strø biter av fetaosten over og dryss over med litt god olivenolje. Har du litt oregano gjør deg seg knallgodt.
Grill og røyk laks på lav temperatur til den begynner å bli gjennomstekt i kantene, men fortsatt har en lett rosa kjerne.
Ta fisken av og øk temperaturen på grillen til 220 grader. Legg på formen med tomater og ost. La den kose seg til tomatene er lett svidd og fetaosten begynner å bli brun i kantene.
Del laksen i serveringsstykker og server sammen med syltet rødløk og krutonger.