Cajun-style Shrimp Tacos med ananassalsa

Cajun-style Shrimp Tacos med ananassalsa

Her til lands er taco synonymt med kjøttdeig. Men disse Cajun Shrimp Tacos er så mye bedre!

Pellets og grill ble levert av BBQ Shop. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Wild Fire Foods.

Vi nordmenn bør tørre å fylle tortillaene våre med mer spennende ting enn kjøttdeig med kryddermiks fra butikken.

Disse Cajun Shrimp Tacos er en real smakseksplosjon, og er sterk inspirert av cajun sjømat fra Louisiana. Nå er ikke cajun-mat kjent for tacos. Men det er da lov med litt cross-over.

Scampi er noe jeg sjeldent spiser for tiden, grunnet miljøet. Samtidig er det fullt mulig å kjøpe scampi som er sertifiserte som bærekraftige. I alle fall av og til.

Disse scampiene får en lett marinade med Wild Fire Foods Spice Blend of the Bayou. Det gir dem litt chili, litt spisskummen, ja, litt lett krydret preg. Ananassalsaen og Wild Fire Foods Mango BBQ Sauce på toppen er rett og slett prikken over i’en!

Dette er mat som går veldig raskt å lage. Mitt råd er at du marinerer scampiene først, så lager du salsaen, så varmer du opp tortillas. Og så griller du scampi. For dette går kjemperaskt.

Cajun shrimp tacos med ananassalsa

Du trenger

20 scampi, renset for skall og tarm

1 spiseskje nøytral olje

1 spiseskje WildFire Foods Spice Blend of the Bayou

1 spiseskje Wildfire Mango BBQ Sauce

Salsa:

1/2 rå ananas

1 rødløk

2-3 ferske jalapenos

1 chipotle chili

1 bunt fersk koriander

Saften fra 1 lime

salt, pepper

Litt eplecidereddik

Begynn med å lage salsaen.

Skjær ananas i små, jevnstore biter. Finhakk løk og chili. Dersom chipotlen er tørr, leggg den i varmt vann i ti minutter til den er myk. Finnhakk den også. Ha alt i en bolle. Hell over litt olje, limesaft og eplecidereddik. Ha i salt og pepper, samt finhakket koriander. Bland godt. La salsaen stå i en halvtimes tid.

Fyr opp grillen til maks temperatur. Jeg har brukt en Traeger Ranger, som er en relativt liten og hendig pelletsgrill. Den kommer også med en egen grillplate i støpejern, som er helt perfekt til å grille scampi. Sett på  en støpejernspanne eller grillpanne, og la denne bli skikkelig varm. Eventuelt kan du varme opp en wok eller stekepanne på komfyren.

Rens scampiene om det ikke allerede er gjort. Ha dem i en bolle og hell over olje, Wild Fire Spice Blend of the Bayou og salt. Bland godt.

Varm tortillas i henhold til pakken. Jeg foretrekker de minste hvetetortillaene til dette. Dekk de varme tortillaene med et rent kjøkkenhåndkle.

Grill scampi et par minutter på hver side

Når scampiene er klare, griller du dem kjapt i to minutter på den ene siden og  minutt på den andre, til de er nestten klare. Hell over litt Wild Fire Mango BBQ Sauce. Men du skal ikke drukne dem i saus. Pass på at scampiene er jevnt dekket.

Ha de ferdige scampiene i en bolle.

Fantastiske cajun shrimp tacos med krydder fra Wild Fire Foods

Ha tre-fire scampi i en tortilla. Ha en spiseskje eller to med salsa, og topp det hele med litt Wild Fire Mango Habañero hot sauce.

pitmaster