Traeger Ranger – ny, bærbar modell!

Traeger Ranger – ny, bærbar modell!

Traeger Ranger ble lansert i Nord-Amerika sensommeren 2018. Og nå kommer den endelig til Norge!

Grill ble levert av Traeger Norge til vurdering. De har ikke påvirket vurderingen av grillen.

Nye Traeger Ranger

Traeger Ranger er en ny og mindre modell fra Traeger Grills. Dette er en grill som er utformet med tanke på campingliv, båtliv, hytteliv, ja, rett og slett når du er på farten.

Ranger er langt mindre enn sine andre storebrødre fra Traeger. Den veier litt over 30 kilo. Grillen er  ca 53 cm lang, ca 51 cm bred og 33 cm høy.

Pelletskammeret på en Ranger har plass til rundt 3,5 kg pellets, eller litt under en halv sekk. Noe som er nok til flere timer grilling.

Traeger Ranger har det nye D2-kontrollpanelet

Traeger Ranger kommer også med det nye D2 Digital Arc-kontrollpanelet som ble introdusert på Traeger Ironwood 885-modellen i fjor. Dog uten supersmoke funksjonen. Men den har en praktisk varme-funksjon som holder maten på 75 grader.

Som med andre Traeger-modeller, krever Ranger’n strøm. Du setter støpselet i, skrur på grillen og stiller inn ønsket temperatur. Temperaturen kan stilles fra 75 grader til 230 grader.

Traeger Ranger er en liten og morsom grill

Den kommer dessuten med en svært praktisk støpejernsplate, som får plass oppe på selve grillrista.

I bruk
Traeger Ranger
Traeger Ranger og storebror Traeger Ironwood 885

Som sagt, er det bare å skru på grillen, stille inn ønsket temperatur og trykke «Ignite», slik man er vant med fra andre Traeger-griller. På grunn av størrelsen kommer grillen svært raskt opp til ønsket temperatur. Etter ti minutter er den på 180 grader. Og det tar omtrent like lang tid for grillen å gå ned i temperatur når du skal slå den av. Det gjøres ved å holde den midterste knappen inne, inntil displayet gir beskjed om at grillen har satt i gang prosessen med å slå seg av.

Smash burgers
Smash burgers på Ranger’n

Grillen håndterer det meste fra pølser og hamburgere, til biffer, koteletter og andre ting som krever høy varme og kort grilltid.

Kyllinglår blir også nydelige på Traeger Ranger

Det er heller ikke noe problem å lage barbecue på den. Enten det er spareribs, pulled pork, eller andre klassikere.  Men det krever at du følger litt mer med enn dersom du bruker en Timberline eller PRO-modell, ettersom det er mindre pellets i kammeret. Ellers er det samme brukervennlighet som man er vant med fra Traeger.

Det som overrasket meg stort var hvor lite varmt det ble under grillen. Det blir selvsagt noe varmt, men langt mindre enn jeg hadde fryktet. Jeg brukt denne vinterstid, og den vil smelte snø som er under den. Men det blir ikke så varmt at det skader treverk eller annet den står på. Likevel, jeg ville nok anbefale å ikke ha den stående på samme sted på tresnekka for eksempel.

Bærbar?

Med en vekt på 30 kilo, er dette absolutt en bærbar Traeger-grill. I motsetning til en PRO 34 på over 100 kilo. Det går helt fint å være en person som bærer den over korte avstander. Og dette sammen med den kompakte størrelsen gjør at den nok vil være godt egnet til å være med i campingvogna, campingbilen eller til og med på båten. Bare ikke løft den etter håndtaket på lokket. Jeg tror ikke det vil tåle vekta over lengre tid.

Traeger Ranger er en veldig morsom grill å bruke, fordi den blir såpass raskt varm. Størrelsen passer perfekt til en familie på tre-fire personer. Her får du en grill du raskt kan grille burgere og pølser til familien, samtidig som du har muligheten til å leke deg med litt skikkelig barbecue også. Den har plass til en svinenakke, eller en side med spare ribs, eller seks hamburgere, 10 pølser, eller to kyllinger.

Dette er en flott grill for deg som ønsker en mindre Traeger på hytt, på båten, i campingbilen eller -vogna.

Traeger Ranger

Vekt: ca 30 kg

Lengde: ca 53 cm

Bredde: ca 51 cm

Høyde: ca 33 cm

Pris: 5 999 kr

Traeger Ranger lanseres i Norge i februar/mars 2019, og vil være tilgjengelig fra BBQ Shop.

pitmaster