Gastromat Grill – sommerens store grillkrydder?

Gastromat Grill – sommerens store grillkrydder?

Gastromat har slått seg sammen med gutta bak Instgram-kontoen «Vi Griller», og lanserer nå grillutgaven av den kjente norske krydderblandingen. Selvsagt heter det «Gastromat Grill». Men blir grillmaten bedre?

Grill og pellets er levert av BBQ Shop og Traeger Grills Norge. Vi Griller sendte meg en boks med «Gastromat Grill» for å teste. Det er ikke gitt andre føringer eller vederlag.

Musiker og programleder Atle Pettersen har, sammen med Kriss Tømmerbakke, kjent som «Kriss» fra den norske hiphop-duoen Erik og Kriss, kommet ut av grillskapet. Sammen har de startet Instagram-kontoen «Vi Griller», der de, vel, griller, kommer med gode tips, deler oppskrifter og litt tull.

I vinter la de ut en mystisk video der de sa de holdt på med noe stort. Og nå er endelig resultatet her, «Gastromat Grill».

Atle og Kriss har nemlig er forkjærlighet til å bruke det norske blandingskrydderet i sin hemmelige rub. De kontaktet fabrikken i Sande i Vestfold, og dermed var saken biff.

Gastromat Grill

Den nye grillvarianten av kjøkkentraveren, kommer i en solid boks på godt voksne 450 gram. Logoen er fortsatt i grønt og hvitt, og med munken som snuser inn den herlige aromaen. Men suppeskålen er selvsagt byttet ut med grillmat.

Gastromat Grill er her!

Førsteinntrykket er at dette lukter Gastromat. Og selvsagt skal det det. For Gastromat Grill er basert på originlen. Dog tilsant grovkervent pepper, grovt salt, en del hvitløk og litt andre greier.

Når du smaker på det rett ut av boksen, er ikke Gastromat-smaken overveldende. Pepperen og hvitløken gir det litt mer balanse, og pepperen gir også litt hete.

På maten

Jeg har testet Gastromat Grill på nakkekoteletter, hel kylling, mais (dessverre ikke fersk) og grillet avokado. Det er tross alt «grillkrydderet som passer til alt», om man skal tro på slagordet.

Fyr opp! Grillspyd med nakkekoteletter og Gastromat Grill

Nakkekotelettene ble skåret i tynne skiver, fikk en god runde med Gastromat Grill og noen timers hvile i kjøleskapet. Deretter ble kjøttet tredd på spyd og grillet over en glovarm grill, sammen med avokado, rød paprika og litt løk. Det hele ble servert sammen med couscous og tsatsiki.

Spatchcock-kylling hot off the Traeger

Kyllingen ble gjort spatchcock, godt krydret og noen timer i kjøleskapet. Den ble grillet på 190 grader på min trofaste Traeger Ironwood 885. Maisen fikk en liten dose grillkrydder også, og grillet sammen med asparges.

Konklusjon

Gastromat Grill smaker ikke så mye Gastromat som man kanskje skulle frykte (om man ikke liker Gastromat). Igjen så er det pepper, hvitløk og salt som kommer sterkere frem. Selve Gastromaten kommer mer som en kraftig smaksforsterker (jada, jeg vet hva det inneholder).

Grillspyd, grillet avokado, paprika, tsatsiki og couscous

Svinekjøttet fikk en herlig saltsmaken, og hvitløken gir et mer komplekst smaksbilde.

Men den store overraskelsen var grillet avokado. Den delte jeg i to, grillet med kuttflaten ned og skinnet på. Etterpå tok jeg den ut av skinnet, drysset på Gastromat Grill og litt limejuice. Dette er en såkalt «game changer». Salt pluss noe annet, syre fra limen og mild avokado som virkelig blir snadder på grillen.

På kyllingen var overraskelsen litt stor over at pepperen ble såpass dominerende. Ikke noe galt i det, jeg er veldig glad i mye pepper. Pepperheten forsvinner dog relativt raskt, og saltet og hvitløken gjør sin greie med det deilige kyllingskinnet.

Kylling, mais og asparges

Maisen ble noe skuffende, men det tror jeg skyldes mer selve maisen enn noe annet. På fersk mais, og med usalta smør blir dette en innertier.

Med tanke på Gastromats kultstatus i Norge, noe vi så da potetchipsvarianten GastroGull ble lansert for noen år siden, kan «Gastromat Grill» fort bli årets store hit blant grillelskende nordmenn. Selvutnevnte «ekte grillmestre» kan kanskje fnyse litt av det hele, men saken er at dette funker. Det funker noe så innmari.

Gastromat Grill kan bestilles på Gastromats hjemmesider.

Ikke gå på Finn.no!

I skrivende stund er den første runden utsolgt, men de jobber på spreng med å få økt produksjonen. I mellomtiden kan du prøve lykken på Finn.no (Nei, seriøst, ikke gjør det).

pitmaster