Den hemmelige burgeren du kan lage hjemme: Double double animal style

Den hemmelige burgeren du kan lage hjemme: Double double animal style

Animal style burger er en spesiell, og «hemmelig» burger du kan bestille på den amerikanske burgerkjeden In-N-Out. Men du behøver ikke å dra til California for å spise den.

Artikkelen er skrevet i samarbeid med BBQShop.no og Traeger Grills Norge

In-N-Out er en amerikansk burgerkjede som har vestkysten og dalstrøka innafor som sitt kjerneområde. Det hele fikk sin start i 1948 da Harry Snyder åpnet den første In-N-Out-restauranten. Dette var også den første drive-thru’en i California.
Siden har kjeden vokst, både i popularitet og antall restauranter.

Front of In-N-Out Medford, Oregon

I dag er den god kjent utover Californias grenser, men de er fortsatt tilbakeholdne med å ekspandere ytterligere. Riktignok finnes det restauranter utenfor «The Golden State», men kjeden hholder seg helt i vest.

In-N-Out er kjent for å lage burgere av ferske råvarer. De skal etter sigende skjære opp poteter for å lage pommes fritesen din mens du ser på.

Hemmelig meny

In-N-Out er også kjent for sin hemmelige meny. Skjønt, i disse dager er den ikke så hemmelig. Den hemmelige menyen er rett og slett ting som ikke står på den offentlige menyen. Men det handler egentlig mest om å tilpasse burgeren og pommes fritsen når du bestiller.

Hva sier du til en «3×3», som er tre burgere med tre skiver ost i mellom. Eller en «quad» som er fire.
du kan be om pomme frites som er lett stekt. Eller godt stekt.

Du kan be om ulike typer milkshake også, som «Around the world» og «Neapolitan». Sistnevnte er sjokolade-, jordbær- og vaniljeis. Ja, akkurat som tress-isen.

Animal style

Det kanskje mest kjente og kjære alternativet på denne ikke fullt så hemmelige menyen, er «animal style».

En «animal style» burger er stekt med sennep, toppet med grillet og karamellisert løk, ost, salat, tomat og både toppen og bunnen på burgerbrødet er smurt inn med In-N-Outs burger dresssing.

Du kan selvsagt også bestille pommes frites «animal style». Da kommer de frityrstekte potetpinnene med karamellisert løk, burgerdresssing og burgerost.

Desssverre kan det bli lagt å fly til California for en burger. For ikke å snakke om at det er dyrt og lite miljøvennlig. Heldigvis er det ikke vanskelig å lage selv.

Og double double animal style er selvsagt en dobbel burger, gjort animal style.

In-N-Out-burgere er smash burgere. Du finner oppskrift og fremgangsmåte her.

Til animal style burgers trenger du:

4 stk

4 hamburgerbrød

8 smash burgers

1 tomat, i skiver

1/2 isbergsalat, finskåret

8 skiver burgerost

8 løk

Burgerdressing

150 gr majones

120 gr ketchup

100 gr sennep

2 ss worchestershire-saus

50 gr finhakket sur agurk

50 gr karamellisert løk

1/2 bunt gressløk, finhakket

Salt og pepper

Slik gjør du det

Start med løken, Rens løken og skjær den i tynne skiver. Ha løken i en kjele sammen med litt olje. Stek den på lav varme i lang, lang tid, til den er fin og karammelisert. Den skal ikke være brent. Rør av og til, og ha litt vann om den blir tørr. Du kan gjerne også ha i litt eplesidereddik, men det er valgfritt. Ha løken over i et glass eller boks, og la den avkjøle seg litt.

Burgerdressing

Finhakk løk, gressløk og sylteagurk
Majones, ketchup, sennep og worchestershire-saus må til
Bland dresssingen til du har en jevn saus

Finhakk sur agurk, karamellisert løk og gressløk. Bland alt det våte og de finhakkende grønnsakene, til du har en jevn saus. Tilpass med salt og pepper.

Burgerne

Burgere, brød og poteter gjøres selvsagt på grillen

Fyr opp grillen. Jeg bruker en Traeger Ironwood 885, som gir meg full kontroll på temperaturen. Bruk en grillplate i støpejern eller stekepanne som tåler å brukes på grillen. Bruk en stor stekespade eller burgerpresse.

La osten smelte over løken og burgerne

Lag små kjøttboller på ca 85 gr av kjøttet. Legg en og en på grillplaten, men et mellomlagspapir på toppen. Press ned og gjør den så tynn som mulig. Strø over salt og pepper. Ha på sennep på den delen som vender opp. Snu burgeren og stek videre. Dette vil sprute. Mye. Ha på karamellisert løk og ost. Ta burgerne av grillen når osten er smeltet og burgeren er gjennomstekt.

Burgerbrød

Del brødene i to. Smør på godt med smør og grill dem lett, slik at de er litt sprø. Ha en god spiseskje med burgerdressing på både bunnen og toppen.

Legg en tomatskive og litt salat på hvert av brødene, så legger du to burgere på hvert brød og setter topplokket på plass.

Double double animal style coming up!

Værsågod, din helt egen double double animal style burger gjort hjemme!

pitmaster