Traeger Ironwood 885 er her!

Traeger Ironwood 885 er her!

Inneholder reklame

Traeger har nylig lansert den nye grillen Ironwood 885. Og for en gangs skyld ligger Europa foran USA. For grillen er nemlig ikke tilgjengelig helt ennå «over there».

Traegers nye grill, Ironwood 855, er endelig lansert!
Traegers nye grill, Ironwood 885, er endelig lansert!

Ironwood 885 er en kombinasjon av Timberline som ble lansert i fjor, og de svært populære PRO-grillene fra Traeger. Med Ironwood sikter Traeger seg inn i segmentet mellom PRO-serien og Timberline-modellene.

Traeger sier selv at denne grillen er rettet mot «grillkongen i gata», og det er ikke vanskelig å se hvorfor.

Nye Ironwood 855 har masse plass til grillmat!
Nye Ironwood 885 har masse plass til grillmat!

Ironwood 885 har hele 885 kvadrattommer (derav navnet) grillflate. Omregnet til kvadratcentimetre på internett, gir dette 5 709 kvadratcentimeter, hele åtte centimeter mer enn PRO 34 og 32 mer enn Timberline 850-modellen. Grillflaten er fordelt på to romslige hyller, der den øverste enkelt kan trekkes ut. Bare husk å bruke grillvotter dersom grillen er varm.

design

Utseendemessig ligger Ironwood også midt mellom de to grill-seriene. Den minner både om Pro og om Timberline.

Pipa fra PRO-serien er borte. I stedet slippes røyken ut bak, akkurat som på Timberline. Pelletskammeret som har plass til 9 kg pellets, tilsvarende en full sekk med Traeger-pellets, er plassert på høyre side, i motsetning til venstre som på PRO 22 og PRO 34.

Ironwood har de samme solide beina en finner på PRO- og Timberline-grillene. Ironwood er også utstyrt med den lille avlastingshylla som Timberline-serien har, men uten den samme fronthylla eller skjærebrett på toppen av pelletskammeret.

Ironwood 855 kommer med en praktisk avlastningshylle
Ironwood 885 kommer med en praktisk avlastningshylle
funksjoner

Ironwood har en rekke av funksjonene fra Timberline. Den nye grillen har integrert kjøttermometer, og egen plass for oppbevaring av dette. Ironwood benytter også den samme konveksjonsteknologien som Treager utviklet til Timberline-serien. Dette sikrer at maten får rikelig med røyk.

Ironwood har også de doble metallveggene fra Timberline-serien, noe som sikrer enda bedre isolasjon og stabil temperatur. Temperaturene kan varieres mellom 73 grader og 260 grader, noe som skulle passe det aller, aller meste av mat. Her får du også «Super Smoke»-funksjonen, når du trenger litt ekstra røyksmak på maten.

Ironwood 855 kommer med eget kjøttermometer, som også har egen oppebaringsplass i pelletskammeret
Ironwood 885 kommer med eget kjøttermometer, som også har egen oppebaringsplass i pelletskammeret

Med Ironwood fortsetter også Traeger bruken av «WiFire»-teknologien, som gjør at du kan følge med på grillen med smarttelefonen din. Det krever at du installerer Traeger-appen, enten for Android eller iOS.

Den nye grillen har også funksjon for å tømme pelletskammeret for ubrukte pellets, slik både PRO- og Timberline-modellene, noe som er veldig praktisk når man ønsker å bytte pellets.

Display og kontroll på Ironwood skiller seg fra både PRO- og Timberline-grillene
Display og kontroll på Ironwood skiller seg fra både PRO- og Timberline-grillene

Der Ironwood skiller seg fra begge de foregående modellene er displayet. Den har riktignok et digital display, men ikke like fancy som på Timberline. Du bestemmer temperatur ved hjelp av to knapper, opp og ned, og trykker OK. Den før nevnte «Super Smoke»-funksjonen slås på med en egen knapp.

Ironwood er tilgjengelig hos BBQ Shop

Spesifikasjoner og pris

Mål og vekt:

H: 114,5 cm, L: 134 cm, B: 69 cm

Vekt: 68 kg

Pris: 16 995 kr

pitmaster