Gode gavetips til grillentusiasten i ditt liv (eller bare send den til kjæresten)

Gode gavetips til grillentusiasten i ditt liv (eller bare send den til kjæresten)

Innlegget inneholder sponsede lenker

Julegaver er ikke alltid like lett å komme på. Heldigvis finnes det råd.

Her kommer Meat and Metals gavetips til grillentusiasten i ditt liv (eller, dersom du er grillentusisten, så er det bare å sende denne videre til kjæresten, ektemannen, dama eller typen).

Utstyr

Thermapen-termometer

234-477-Thermapen4-sort

Et godt termometer er alfa og omega for å lage god barbecue og grillmat. Thermapens termometre er raske og svært nøyaktige. De koster fra ca 700 kroner og oppover på BBQ Shop.

Tenner

Looflighter

Driver du med kullgrilling, eller liker å brenne ved, er det lett å ty til tennvæske. Slutt med det! Tennvæske setter en dårlig smak på maten. En Looflighter får fart på kull og ved. Sett den på, og i løpet av noen minutter er det klart til grilling. Du finner den på BBQ Shop til 499 kr.

Traeger fronthylle

Denne fronthylla er utrolig praktisk når en skal grille. Her kan man sette fra seg  mat og utstyr, eventuelt litt drikke. Og med denne kan man også skjære opp maten og servere. Når den ikke er i bruk felles den bare ned. Finnes til både Pro 34 og Pro 22. Koster fra 699 kroner på BBQ Shop.

Hansker

Bilderesultat for the ove glove

Hansker er helt essensielle når man griller. Hendene er tross alt ikke laget av asbest, selv om det er enkelte som mener det. Jeg foretrekker hansker fremfor votter ettersom det rett og slett er mye enklere å gripe tak i ting og å bruke redskap med hansker. Jeg kjøpte disse på AliExpress, og de koster ikke allverdens der. Men disse er ikke vanntette, så vær forsiktig med varme væsker.

Bøker

Bøker er flotte som inspirasjonskilder. Og man får en haug med oppskrifter man kanskje ikke har tenkt på selv. Ofte inneholder de også gode tips til teknikker og andre nyttige ting.

Francis Mallmann: Mallmann on Fire

Francis Mallmann er Sør-Amerikas største kjendiskokk. Han er verdenskjent for å lage gourmetmat med ild. Mallmann on Fire er hans andre bok på engelsk. Dette er en bok jeg har hatt enorm glede av i mange år. Du finner den på Amazon.

Aaron Franklin: Franklin Barbecue – a meat-smoking manifesto

Dette er en kokebok som ikke er en kokebok, og som er en av de beste kokebøkene om barbecue. Høres det litt rart ut? Ja, men her får du grunnleggende gjennomgang av Aaron Franklins tanker om barbecue, fra hvordan bygge din egen smoker til hvordan du velger riktig ved. Det er også et par oppskrifter på kjøtt og sauser. Les anmeldelsen min her. Du finner den på Amazon.

Meathead Goldwyn: Meathead- the science of great barbecue and grilling

Der Aaron Franklin ikke har oppskrifter, har Meathead Goldwyn (ja, han heter det) det. Her er det oppskrifter så langt øyet rekker. De er lette å følge, og er fra de helt enkle til de litt mer avanserte. Boka inneholder også en veldig god og omfattende gjennomgang av ulike typer griller og smokers, samt mye av vitenskapen bak god grilling og barbecue. Du finner den på Amazon.

Kurs
Diva Q, kurs, meat and metal
En fantastisk inspirerende kveld med Diva Q på BBQ Shop i Asker!

Eller kanskje den du vil gi noe til allerede har det hans eller hun trenger? Kanskje du ikke vil komme drassende med enda flere ting som kommer til å støve bort så snart juletreet er kastet ut og januar kommer med sine regninger og kulde? Hva med et grillkurs på BBQ Shop? De har noen fantastiske kurslokaler, hvor de med jevne mellomrom har kurs. Kursholdere har vært det norske landslaget i barbecue, Wild Fire Foods, Craig «Grillkongen» Whitson, og ikke minst, Danielle «Diva Q» Bennet. Du kan lese mer om kurset hun holdt her.

 

pitmaster