Diva Q på BBQ Shop

Diva Q på BBQ Shop

Jeg fikk delta gratis på kurset. BBQ Shop har ikke hatt noen innflytelse på innholdet i innlegget

I forrige uke var Danielle «Diva Q» Bennet på Norgesbesøk, og holdt kurs på BBQ Shop i Asker, den aller første Traeger Shop Class utenfor det amerikanske kontinentet.

Bennet har konkurrert i USA og Canada i en årrekke, og har vunnet mer eller mindre det som er å vinne av BBQ-titler der borte. Hun har sitt eget program på Travel Channel i USA, og har gitt ut kokebok.

Så alt lå til rette for en lærerik og inspirerende kveld på Hvalstad.

Diva Q deler opp spareribs

Det ble en gjennomgang av spareribs, pulled pork og den hellige gralen innen barbecue, brisket. Grilldivaen beklaget seg noe over at det var vanskelig å skaffe skikkelige spareribs her til lands, noe jeg ikke har problemer med å si meg enig i. Sammen med de fantastiske folkene på BBQ Shop hadde hun skaffet til veie noen flotte eksemplarer fra en slakter. Og ryktene skal ha det til at BBQ Shop nå skal selge skikkelige ribs og brisket til grillfolket.

Og for noen spareribs. Gode og tjukke, med et per centimeter kjøtt på toppen. En stor forskjell fra de man får kjøpt i norske butikker.

Pulled pork coming up!

Diva Q delte velvillig av hemmelighetene og erfaringen sin. Det gikk mye brunt sukker og smør til både spareribs og pulled pork. Dette, sammen med eplejuice og kjøttsaftene blir til herlig saus og saftige ribs.

Ikke rart man blir glad av brisket…

Bennet demonstrerte også hvordan man trimmer og gjør klar en brisket til barbecue. Igjen, dessverre, en stykning som er vanskelig å få tak i her til lands, med mindre du er godt kjent med en slakter.  En brisket er noe av det seigeste kjøttet som finnes. Men med tid, lav temperatur og mye kjærlighet blir det omdannet til noe du kan spise med teskje. Helt fantastisk.

Burnt ends anyone?

Det ble også burnt ends, som lages av den delen av brisket-stykket som ofte blir litt brent. Herlige munnfuller for oss som liker barbecue!

Dette er barbecue slik det skal være, saftig og herlig. Diva Q er en stor personlighet, akkurat slik en forventer en pitmaster skal være, med mye humor, glimt i øyet, og en kjapp replikk.

Det ble en kveld i barbecuens tegn. Utrolig lærerikt og inspirerende.  Det er med andre ord bare å slenge seg på neste gang BBQ Shop holder kurs.

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.