Wild Fire Beef Taco

Wild Fire Beef Taco

Dette er ikke den vanlige fredagstacoen du trykker i deg…

Pellets og grill ble levert av BBQ Shop. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Wild Fire Foods.

At nordmenn elsker taco er ingen underdrivelse. Det er heller ikke en underdrivelse at den tacoen nordmenn flest setter til livs under fredagskvelden ikke er noe særlig til taco.

Dette, derimot, er sikkelig taco. I denne oppskriften har jeg brukt mørbrad, som kanskje er det beste biffkjøttet jeg vet om. Kjøttet blir krydret med en nydelig krydderblanding fra Wild Fire Foods. Og det hele toppes med en fantastisk salsa, som selvsagt er lagd på grillen.

Dette er taco slik taco bør smake. Og er så god at du burde kanskje vurdere å bygge en mur rundt den for å beholde alt selv…

Du trenger:

200 gr mørbrad

1 spiseskje soyasaus

1 spiseskje WildFire Spice Blend of Mexico

1 spiseskje nøytral olje

Salsa

4 modne tomater

1 gul løk

2 ferske jalapenos

3-4 fedd hviitløk

En bunt fersk koriander

Salt, pepper etter behag

Olivenolje

Saft fra 1-2 lime

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i strimler. Ha i en bolle. Hell over olje og bland godt.  Hell over soyasaus og WildFire Spice Blend of Mexico. Bland godt. Dekk bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet.

I mellomtiden lager du salsa.

Fyr opp grillen til rundt 200 grader. Denne gangen har jeg brukt en Traeger Ranger, som er en morsom liten sak. Den bruker kort tid på nå måltemperaturen, og er akkurat passe stor til salsalaging. Eventuelt kan du bruke en stekepanne eller ovnen din.

Del tomater, løk, og chili grovt. Skrell hvitløken. Ha alt i en ildfast form (om du skal ha den på grillen eller i ovnen), hvis ikke, ha alt i stekepanna.

Grill grønnsakene til de er litt svidd

La grønnsakene få seg en god omgang på grillen. De skal brunes godt, og være litt svarte i kantene. Med det mener jeg at de skal være litt svidd, men ikke brent. Dette vil ta en halvtime til  tre kvarter.

Ha grønnsakene over i en kjøkkenmaskin, sammen med grovhakket koriander, salt, pepper og olivenolje. Grovhakk salsaen med kjøkkenmaskinen. Den skal være litt grov, ikke en fin puré. Juster med limejuice, eventuelt mer salt og pepper.

Ta ut kjøttet fra kjøleskapet. Kjør grillen opp på maks, og varm  opp en støpejernspanne eller grillplate.

Varm opp tortillas i henhold til pakken. Jeg foretrekker de aller minste tortillaene.

Brun kjøttet på grillen

Når grillen og støpejernet er varmt, legger du kjøttet på. Grill kjøttet til det er godt brunet. Ta det ferdige kjøttet i en bolle.

Dette er skikkelige tacos

Ha litt kjøtt i en tortilla, topp med salsa og din favoritt WildFire Foods hot sauce. Her passer Jalapeño-sausen svært godt.

pitmaster