Hamburger
Da er vi endelig i gang hjemme også.
Og hva er vel bedre egnet til å sparke i gang ballet enn hamburgere?
Du trenger:
Ca 500 gr kjøttdeig eller karbonadedeig
salt og pepper
Ha kjøttdeigen i en bolle, salte og pepre. Bland godt til kjøttdeigen blir litt seig.
Legg kjøttdeigen på plastfolie og lag en pølse. La den ligge i kjøleskapet et par timer.
Skjær skiver på ca halvannen fingerbreddes tykkelse. Klem de litt ut. De behøver ikke å være helt runde. Husk at de vil krympe litt når de grilles.
Fyr opp grillen. Når den er varm, dvs at brikkettene/kullene er dekket av hvit aske, legg hamburgerne på indirekte varme. Når du ser kjøttsaft piple opp, det tar noen minutter, snur du dem til du ser saft piple opp igjen. Ha på ost og la den smelte litt.
Del hamburgerbrød, legg en eller to burgere på hvert brød, og la gjestene ha på eget tilbehør.
Salat, tomatskiver, sur agurk, løk, sylta rødløk, eller som her, rett og slett coleslaw og litt ekstra dressing for den som liker det.