Hvit pizza med spekeskinke
Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker.
Hvit pizza, der tomatsausen byttes ut med creme fraiche, er et godt alternativ til den tradisjonelle pizzaen.
Og når du lager den på grillen, får du en nydelig mild røyksmak som minner om vedfyrte pizzaer fra restaurant.
du trenger
ca 300 gr pizzamel, tipo 00
200 gr siktet hvetemel
7 gr tørrgjær
7 gr salt
2 dl lunkent vann
2 dl iskaldt vann
olivenolje
litt sukker
Bland gjær og sukker i et desilitermål, og ha i 2 dl lunkent vann. Rør godt rundt og la det stå noen minutter til blandingen skummer.
Hell 100 gr siktet hvetemel i en bolle og bland med gjærvæsken til du har en veldig våt røre. La stå en halvtime. Ha i resten av det siktede hvetemelet og pizzamelet og kjør på lav hastighet. Ha i det kalde vannet gradvis. Ha i salt og olje og kjør til du har en smidig deig.
Ha litt olje på kjøkkenbenken, hell deigen ut og kna den noen minutter for å samle den. Legg den i en bolle med litt olje på sidene, dekk med plastfolie og la have til den er dobbelt så stor.
Når deigen har hevet, ta den ut av bollen og rull den til en avlang pølse. IKKE slå ut luften. Del pølsen i fire like store emner. Ta ett og ett emne og brett oversiden under slik at du får noe som kan minne om store rundstykker. Legg deigballene på en fjøl eller stekebrett, dekk løst med plastfolie og la dem heve til de er dobbelt så store.
Ha godt med mel på kjøkkenbenken og vend deigballene i dem. Press ned i midten og strekk deigen i kantene til du får en pizzabunn. Jobb deg rundt og snu gjerne deigen mens du holder på. Legg pizzabunnen på et stekebrett eller bruk pizzaspade når du skal legge den på grillen.
saus og det på toppen
3 dl creme fraiche
3 fedd hvitløk
salt, pepper, oregano
300 gr frossen spinat
200 gr fetaost
200 gr. spekeskinke
400 gr revet ost, som mozzarella, jarlsberg, etc
1 rødløk, skåret i tynne skiver
1 tomat i skiver
Litt finhakket salat, som ruccola
Knus hvitløken fint og ha i creme fraiche’n, sammen med salt, pepper og oregano. Bland og la stå
Tin spinaten og varm den i en kjele eller mikroovn. Hensikten er å få vekk mye av væsken.
Smør noen spiseskjeer creme fraiche på pizzabunnen. Dryss over spinat, rødløk, tomat, fetaost og revet ost.
Jeg stiller inn min Treager Ironwood på 260 grader. Da tar pizzaen ca 10 minutter. Det fine med en såpass stor grill er at jeg får plass til flere pizzaer samtidig. Dermed er det enkelt å lage flere porsjonspizzaer dersom noen skulle ønske annet fyll, og man slipper å vente på at de andre pizzaene skal bli klare.
Jeg liker å bruke stekebrett eller aluminiumsformer når jeg skal lage pizza på grillen, og ikke pizzastein.
Legg pizzaene på grillen og stek dem til osten er smeltet og bunnen er sprø og fin. Topp med revet spekeskinke og finhakket salat.