Hvit pizza med spekeskinke

Hvit pizza med spekeskinke

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker.

Hvit pizza, der tomatsausen byttes ut med creme fraiche, er et godt alternativ til den tradisjonelle pizzaen.

Og når du lager den på grillen, får du en nydelig mild røyksmak som minner om vedfyrte pizzaer fra restaurant.

du trenger

ca 300 gr pizzamel, tipo 00

200 gr siktet hvetemel

7 gr tørrgjær

7 gr salt

2 dl lunkent vann

2 dl iskaldt vann

olivenolje

litt sukker

Bland gjær og sukker i et desilitermål, og ha i 2 dl lunkent vann. Rør godt rundt og la det stå noen minutter til blandingen skummer.

Hell 100 gr siktet hvetemel i en bolle og bland med gjærvæsken til du har en veldig våt røre. La stå en halvtime. Ha i resten av det siktede hvetemelet og pizzamelet og kjør på lav hastighet. Ha i det kalde vannet gradvis. Ha i salt og olje og kjør til du har en smidig deig.

Ha litt olje på kjøkkenbenken, hell deigen ut og kna den noen minutter for å samle den. Legg den i en bolle med litt olje på sidene, dekk med plastfolie og la have til den er dobbelt så stor.

Når deigen har hevet, ta den ut av bollen og rull den til en avlang pølse. IKKE slå ut luften. Del pølsen i fire like store emner. Ta ett og ett emne og brett oversiden under slik at du får noe som kan minne om store rundstykker. Legg deigballene på en fjøl eller stekebrett, dekk løst med plastfolie og la dem heve til de er dobbelt så store.

Ha godt med mel på kjøkkenbenken og vend deigballene i dem. Press ned i midten og strekk deigen i kantene til du får en pizzabunn. Jobb deg rundt og snu gjerne deigen mens du holder på. Legg pizzabunnen på et stekebrett eller bruk pizzaspade når du skal legge den på grillen.

saus og det på toppen

3 dl creme fraiche

3 fedd hvitløk

salt, pepper, oregano

300 gr frossen spinat

200 gr fetaost

200 gr. spekeskinke

400 gr revet ost, som mozzarella, jarlsberg, etc

1 rødløk, skåret i tynne skiver

1 tomat i skiver

Litt finhakket salat, som ruccola

Knus hvitløken fint og ha i creme fraiche’n, sammen med salt, pepper og oregano. Bland og la stå

Tin spinaten og varm den i en kjele eller mikroovn. Hensikten er å få vekk mye av væsken.

Feta og spinat gjør dette til en skikkelig smaksbombe
Feta og spinat gjør dette til en skikkelig smaksbombe

Smør noen spiseskjeer creme fraiche på pizzabunnen. Dryss over spinat,  rødløk, tomat, fetaost og revet ost.

Jeg stiller inn min Treager Ironwood på 260 grader. Da tar pizzaen ca 10 minutter. Det fine med en såpass stor grill er at jeg får plass til flere pizzaer samtidig. Dermed er det enkelt å lage flere porsjonspizzaer dersom noen skulle ønske annet fyll, og man slipper å vente på at de andre pizzaene skal bli klare.

Nesten ferdig
Nesten ferdig

Jeg liker å bruke stekebrett eller aluminiumsformer når jeg skal lage pizza på grillen, og ikke pizzastein.

Riv litt spekeskinke og finhakk salat til å ha på pizzaen
Riv litt spekeskinke og finhakk salat til å ha på pizzaen
Hvit pizza med spekeskinke
Hvit pizza med spekeskinke er en vin avveksling fra den vanlige pizzaen

Legg pizzaene på grillen og stek dem til osten er smeltet og bunnen er sprø og fin. Topp med revet spekeskinke og finhakket salat.

pitmaster