Baguetter på grillen

Baguetter på grillen

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker.

Grillen din kan brukes til (nesten) all type matlaging. Har du en Traeger er det også uhyre enkelt å bake på grillen. Og jeg tenker ikke bare på pizza, men også paier, cookies og mye annet, som baguetter.

Baguetter på Traeger'n blir fantastisk godt
Baguetter bakt på Traeger Ironwood 885

Disse baguettene blir knallgode. De får en meget mild røyksmak fra eikepellets, litt som om de er bakt i en vedfyrt ovn. Og det er jo nettopp det de er. En Traeger benytter pellets for å lage varme og røyk. Jo lavere varme, jo mer røyk. Men disse baguettene skal stekes, eller grilles om du vil, på relativ høy varme. Dermed får de ikke mye røyksmak, men heller den umiskjennelige smaken av vedfyring. Herlig!

Det som er viktig å huske på når du lager disse, er å ikke slå luften ut av deigen. Ellers får du ikke de fine store lommene inne i baguettene når de er ferdige.

du trenger:

750 gr godt mel, som tipo 00

300 gr siktet hvetemel

7,5 dl lunkent vann

1 pakke tørrgjær

5 gr salt

litt sukker

Ha litt sukker i et litersmål sammen med tørrgjæret, og ha i ca 3 dl lunket vann. Rør rundt og la det stå i 10-15 minutter til det virkelig skummer. Dette gjøres for å «vekke» gjæren.

I mellomtiden tar du 100 gr siktet hvetemel og 5 gr salt i en bolle og blander godt. Jeg anbefaler at du bruker en kjøkkenmaskin til å elte.

Hell gjærvæsken i melet i bollen og bland godt. Har du tid kan du gjerne la den stå en stund til du har en boblende blanding i bollen. Ha i resten av av det siktede hvetemelet og tipo 00-melet. Elt deigen på lav hastighet og ha i resten av vannet gradvis. Elt deigen til du har en litt seig deig som slipper sidene på bollen. Det tar 7-10 minutter. Ta bollen av kjøkkenmaskinen, dekk med plastfolie og la den heve på et lunt sted inntil den er dobbel størrelse. Det tar halvannen til to timer.

Tøm deigen ut på kjøkkenbenken og rull den forsiktig i en avlang pølse. Del pølsen i seks like store biter. Ta en bit og «brett» den fra oversiden og innover slik at du får en bolle. Legg deigemnene på et smurt brett og dekk med plastfolie inntil de er doblet i størrelse. Det tar  halvannen til to timer.

Dryss litt, og jeg mener litt, mel på kjøkkenbenken og rull hvert deigemne til en baguette. Legg tre baguetter på hvert stekebrett, lag noen snitt på toppen av baguettene og dekk med et kjøkkenhåndkle i ca tre kvarter til en time.

I mellomtiden fyrer du opp grillen til 220 grader. Ha gjerne en skål med vann for å få litt dampeffekt. Legg baguettene på indirekte varme. Eventuelt kan du bruke en pizzastein slik at de ikke blir brent. Spray baguettene med vann og legg dem på. Bak dem i 10-15 minutter til de er gylne i fargen og har herlig spør skorpe.

Baguetter på Traeger'n blir fantastisk godt
Baguetter på Traeger’n blir fantastisk godt
Fyll baguettene med det du ønsker, som spekeskinke, mozzarella, rødløk, aioli, ja, alt mulig digg!
Fyll baguettene med det du ønsker, som spekeskinke, mozzarella, rødløk, aioli, ja, alt mulig digg!

Ta de ferdige baguettene av grillen og avkjøl på rist. Deretter er det bare å fylle dem med det du ønsker av godsaker!

pitmaster