Hvit pizza med feta og spinat

Hvit pizza med feta og spinat

Pellets ble levert av BBQ Shop

Pizza er en sikker vinner i de aller fleste hjem. Som regel lages en eller annen versjon basert på den klassiske pizzaen fra Napoli, med bunn, tomatsaus og ost. Og det er absolutt ingenting i veien med det. Men hva med en herlig variant, der tomatsausen byttes ut med creme fraiche, og det hele dekkes med spinat, feta og mozzarella?

«Hvit» pizza er ingen nyhet. I Frankrike, nærmere bestemt Lorraine, er det et bakverk som kan minne mye om denne, med creme fraiche og mengder med sautert løk. Og det finnes også italienske varianter på det samme. Men jeg ville teste med fetaost og spinat, for det er en av de virkelig gode kombinasjonene i matverden, akkurat som tomat og basilikum, salt og sjokolade, jordbær og balsamico.

Du trenger:

1 pose tørrgjær

ca 2,5 dl varmt vann

1 teskje sukker

350-400 gr. siktet hvetemel (er du fin på det bruker du tipo 00-mel)

1 teskje salt

en god klunk olje

Fyll:

300 gr. frossen spinat (ingen grunn til å bruke fersk)

200 gr. fetaost

150 gr. mozzarella, eller revet ost etter eget ønske

2 rause spiseskjeer creme fraiche

1/2 rødløk i skiver

Ha sukker og gjør i et litermål, og ha på varmt vann. Rør litt rundt og la det hele stå til det skummer skikkelig. I mellomtiden har du mel, salt og olje i en stor bolle. Lag et krater i midten av melet til vannet og oljen. Hell vannet i midten av melet og rør rundt til deigen begynner å samle seg. Elt deigen noen minutter til den er litt seig. Pass på at den ikke blir overeltet. Den skal være lett og fin. Dekk bollen med et tett lokk eller plastpose og la deigen heve en times tid.

Tin spinaten i mikrobølgeovnen eller i en kjele. Pass på at du får ut så mye vann som mulig. Riv osten og skjær rødløken i halvtjukke skiver.

Når deigen nærmer seg å være ferdighevet, fyrer du opp grillen. Den skal være varm, så på med maksimal varme. Skal du bruke pizzastein er det lurt å legge den på med en gang, ellers er det en fare for at den kan sprekke. Temperaturen bør være rundt 220 grader.

Ha litt mel på arbeidsflaten og ta deigen ut av bollen. Ikke slå ut luften av den, da får du ikke disse flotte boblene i den ferdigstekte bunnen. Prøv om du kan få deigen flat uten å bruke kjevle, sluttresultatet blir så mye bedre da. Det er heller ingen krise om kjevla må frem. Men det er lettere å unngå kjevlebruk om du lager mindre pizzaer, og ikke sånne store familiepizzaer nordmenn er så glade i. Det kan også være en idé å forsteke bunnen litt, slik at du legger fyllet på den siden som vendte ned under forstekingen.

Smør creme fraiche utover bunnen. Spre spinaten over. Smuldre fetaosten på toppen sammen med mozzarella eller annen revet ost. Og til slutt legger du på rødløken.

Legg pizzaen på den varme grillen og stek den til bunnen er gjennomstekt og osten smeltet. Det vil ta 10 til 15 minutter avhengig av varmen og grillen din. Men pass på, bunnen kan fort bli brent. Litt svarte deler er helt ok, men ikke hele bunnen.

Del opp og servér. Dette blir en hit blant store og små.

Hvit pizza med spinat og fetaost er en litt annerledes variant av den italienske klassikeren.

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.