Drit Forbanna© kyllingvinger!

Drit Forbanna© kyllingvinger!

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker.

Det er ingen hemmelighet at jeg digger kyllingvinger. Det er noen med disse små godbitene som får seg en runde på grillen slik at kjøttet blir mørt og saftig, samtidig som skinnet er sprøtt.

Kyllingvinger trenger ca 40-60 minutter på rundt 180 grader for å oppnå det. Og dette er perfekt fingermat når venner kommer på besøk. Og en deilig blåmuggost-dipp er selve prikken over i’en. Her kommer to versjoner med Drit Forbanna-sauser. Den ene er en tradisjonell buffalo wings-variant, mens den andre får litt Kinaputt-saus på seg. Dette er en saus med smak av soya, hoisin og som sparker godt i munnen,

du trenger:

1 kg kyllingvinger

ca. 4 gr fint salt

2 dl Drit Forbanna buffalo-saus

2 dl Drit Forbanna Kinaputt-saus

Begynn med å dele kyllingvingene i overvinge og undervinge dersom dette ikke allerede er gjort. Tørk dem godt med kjøkkenpapir og pass på at det ikke er noen beinbiter som sitter på skinnet.

Salt vingene og la dem stå mens du fyrer opp Traeger’n eller den vanlige grillen din. Til disse har jeg brukt hickory-pellets for å få litt ekstra god røyksmak. Har du en Traeger kan du med fordel gi vingene en runde med røyk på rundt 100 grader før du øker temperaturen til 180 grader. Men da vil grilltiden kortes ned noe. Ønsker du ikke ekstra røyksmak, fyrer du opp til 180 grader. Med en vanlig grill eller gassgrill, setter du opp til indirekte varme og samme temperatur.

Legg vingene på grillen med litt mellomrom slik at røyken og varmen kan komme til over alt. La vingene ligge i ro i 40 minutter. Etter 40 minutter kan du begynne å sjekke om skinnet er sprøtt. Når skinnet er sprøtt tar du halvparten av vingene av grillen og legger dem i en litt stor bolle.

Ha vingene i en bolle og hell over saus

Hell over Drit Forbanna buffalo-saus og sørg for at alle vingene er jevnt dekket. Legg vingene tilbake på grillen i fem minutter.

Buffalo wings med saus fra Drit Forbanna
Buffalo wings med saus fra Drit Forbanna

Ta den andre halvparten av vingene og ha dem i en ren bolle. Hell over Drit Forbanna kinaputt-saus og sørg for at alle vingene er jevnt dekket. Legg dem tilbake på grillen i fem minutter.

Kyllingvinger med Kinaputt fra Drit Forbanna på grillen
Kyllingvinger med Kinaputt fra Drit Forbanna på grillen

Ha de ferdige vingene i hver sin bolle eller fat og server straks. Server buffalo-vingene med en blåmuggost-dipp (se oppskrift nedenfor) og litt  fersk, rød paprika. Kinaputt-vingene serveres med litt ekstra saus som dipp.

Drit Forbannas buffalo-saus gjør det enkelt å lage knallgode buffalo wings
Kinaputt fra Drit Forbanna er fantastisk god på kyllingvinger
Kinaputt fra Drit Forbanna er fantastisk god på kyllingvinger
blåmuggost-dip

Dette er en meget enkel blåmuggost-dipp

Blåmuggostdipp er perfekt til buffalog wings
Du trenger

150 gr blåmuggost, romstemperert

3 dl rømme

saft fra en sitron

nykvernet pepper

litt cayennepepper

litt fersk gressløk

Smuldre blåmuggosten i rømmen, ha i sitronsaft, pepper, gressløk og litt cayennepepper. Bland godt med en gaffel og la dippen stå i kjøleskapet noen timer.

pitmaster