Røkte kyllingvinger med Alabama white sauce

Røkte kyllingvinger med Alabama white sauce

Kyllingvinger er digg. Alabama white sauce er digg. Sammen er de en uslålig kombinasjon!

Artikkelen er skrevet i samarbeid med BBQShop.no

Kyllingvinger er utrolig enkle å lage på grillen. Billig er de også. En pose på et par kilo koster ikke mye, spesielt om du velger de frosne.

Røkte kyllingvinger er digg. Men de blir enda bedre med saus!

Dessuten er kyllingvinger utrolig godt. Selvsagt skal man ikke kimse av klassikere som Buffalo wings eller hot wings. Men skulle du ønske litt variasjon har jeg tre ord til deg.

Alabama. White. Sauce.

Dette begynner å bli min favorittsaus til kyllling, enten det er hel kylling eller om det er kyllinglår.  Denne merkelige hvite sausen er dessuten helt utrolig god på røkte kyllingvinger!

Sausen skal ha blitt oppfunnet i 1925 av Big Bob Gibson i Alabama. Og den dag i dag serverer restauranten hans hel røkt kylling med Alabama white sauce.

Jo, jeg skal vedgå at en majonesbasert barbecuesaus høres rart ut. For den er så totalt annerledes fra alle andre sauser man forbinder med barbecue. Men stol på meg. Denne sausen er uslåelig på grillet kylling.

Og på kyllingvinger er den helt utrolig.

Du trenger:

1 kg kyllingvinger

1 ss The Missing Link Magic Rib Rub

2 dl majones

2 dl eplesidereddik (jeg liker denne fra Missing Link)

2 ss revet pepperrot (slik på tube)

1 ts pepper

1 ts paprikapulver

1 ts hvitløkspulver

1/2 ts cayennepepper

Tin kyllingvingene dersom de er frosne. Tørk dem godt. Ha på litt olivenolje eller rapsolje. Bland godt. Strø over rub. Sørg for at kyllingvingene er jevnt dekket.

Fyr opp grillen til 110 grader. Jeg bruker en Traeger Ironwood 885, og til røkte kyllingvinger bruker jeg SuperSmoke-funksjonen som gir meg enda mer røyksmak. Har du gassgrill (skamme seg) kan du bruke et røykrør som dette fra A-Maze-N.

La kyllingvingene røyke i en times tid.

I mellomtiden blander du majones, eddik, pepperrot og krydderne til sausen. Den skal være litt tynn. Sett den i kjøleskapet.

Kyllingvinger blir absolutt best på grillen!

Når kyllingvingene har vært på grillen i en times tid, øker du temperaturen til rundt 200 grader. La skinnet bli sprøtt og vingene gjennomstekte. Det tar rundt en halvtime.

Hell Alabama white sauce over vingene og bland godt

Ha de ferdige kyllingvingene i en bolle. Hell Alabama White Sauce over og bland godt.

Kylllingvinger med Alabama white sauce er fantastisk godt!

Server med en eneste gang. Husk mye tørkepapir, for dette blir grisete.

pitmaster