Røkt sjokolademousse (på en måte)

Røkt sjokolademousse (på en måte)

Røkt sjokolademousse er en nydelig avslutning på et herlig grillmåltid. For dessert fra grillen behøver ikke å være grillet frukt alltid.

Artikkelen er skrevet i samarbeid med BBQShop.no

All ære til desserter av alle slag. En frisk fruktsalat, en god kake, pudding, pai, ja du vet.  Men skal du avslutte et måltid på skikkelig vis må det være sjokolade. Og få ting er bedre enn en skikkelig sjokolademousse!

En perfekt avslutning på måltidet!

Jeg skal  kanskje være litt forsiktig med å si «skikkelig». For denne moussen er uhyre enkel. Her er det ikke snakk om å piske eggehvitter eller plommer og holde på med mye avanserte greier.

Denne sjokolademussen består av sjokolade, fløte, litt rømme og sukker. Det er det hele.

Dog blir det jo ikke en skikkelig grilldessert uten at den lages på grillen. Noe denne selvsagt gjøres. På en måte.

Det er litt vanskelig å få til en sjokolademousse på grillen, sånn om man skal være streng på det. Det du derimot kan gjøre, er å lage alle elementene på grillen for deretter å sette det ammen på kjøkkenet.

Jeg anbefaler at du begynner å lage denne to dager før servering. Ta det med ro, du skal ikke lage mat i to dager!

Du trenger

3 dl fløte

200 gr sjokolade (helst 70 pst kakao, men kokesjokelade går det også)

1 ss rømme

2 ss sukker

1 knivsodd salt

Litt sterk kaffe (valgfritt)

Ristede nøtter (valgfritt)

Revet sjokolade (valgfritt)

Slik gjør du det
Røyk fløten på lav temperatur i 40-60 minutter

Hell fløten i en stålbolle. Fyr opp grillen til 75 grader. Har du en Traeger kan du bruke SuperSmoke-funksjonen. Målet er å få litt røyksmak på fløten. Røyk fløten i 40 til 60 minutter. La den avkjøles i romtemperatur og sett den i kjøleskapet natten over.

Smelt sjokoladen på ca 100 grader på grillen

Dagen etter knekker du sjokoladen i små biter som du har i en stålbolle. Ha i litt salt og eventuelt en halv kopp sterk kaffe. Smelt sjokoladen på grillen på lav temperatur, maks 100 grader. La den smelte til den er helt glatt.

I mellomtiden pisker du fløten til krem sammen med sukkeret. Kremen skal være nesten stivpisket. Bland inn en spiseskje rømme.

Bland inn en tredel av kremen i den smeltede sjokoladen

Når sjokoladen er klar, tar du en tredel av kremen og blander i bollen med sjokolade. Så vender du innholdet i den bollen i resten av kremen. Rør det hele forsiktig sammen til det er godt blandet.

Vend smeltet sjokolade og krem sammen

Hell blandingen i serveringsboller. Her kan du også bruke små kjøkkenglass. Dekk disse med plastfolie og sett i kjøleskapet natten over.

Sjokolademousse er en nydelig avslutning på et grillmåltid

Ta sjokolademoussen ut av kjøleskapet et halvtime til time før servering. Rett før servering har du over finhakkede ristende nøtter og du kan godt rive litt sjokolade over for en herlig dekadent dessert!

pitmaster