Baconsurrede Oreo-kjeks

Baconsurrede Oreo-kjeks… Ja, jeg vet. Det ikke bare rart ut, det høres veldig rart ut! Samtidig, dette funker. Det funker faktisk utrolig bra.

Pellets ble levert av Traeger Norge og BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker

Jeg skal på ingen måte ta æren for å ha funnet på å surre bacon rundt Oreo-kjeks, disse små sjokoladekjeksene med kremaktig fyll fra statene.

Altså, jeg er glad i bacon, og jeg kan spise noen Oreos fra tid til annen. Men det å kombinere de to har vært langt fra mine tanker.

Den æren tilfaller Queen of the Grilll, ei canadisk dame som er helt sinnsyk god på det å grille. Sjekk Instagram-kontoen hennes her. Den anbefales på det varmeste.

Det tok riktignok ikke av før Matt Pittman i Meat Church lagde en runde med disse kjeks og la det ut på siden sin.

Først tenkte jeg at dette bare var tull. Men så vokste tanken mer og mer. Jeg hadde jo tross alt en pakke kjeks liggende og bacon er lett å få tak i. Dessuten er det ikke en tidkrevende og omfattende oppskrift.

Som tenkt , så gjort. Og ja, dette funker. De er salte og søte. Sprø og fete. Dette er ikke noe jeg kommer til å lage ofte, men det er jo gøy.

Du trenger:

1 pakke bacon

Oreo-kjeks

Rub (Jeg brukte Meat Church The Gospel, men her funker også Traeger Rub og Traeger Pork & Poultry)

Del baconet i to og surr rundt kjeksen

Del baconskivene i to. Surr dem rundt kjeksen. Ikke surr dem for stramt. La sømmen vende ned. Dryss over litt rub.

Ha litt rub på kjeksen
Baconsurrede Oreo-kjeks på vei til grillen

Fyr opp grillen til 120 grader.

Grill kjeksene på indirekte varme

Legg baconsurrede Oreos på grillen med sømmen ned. Grill dem på indirekte varme i 45 minutter til en time.

Bacon-surrede Oreos er noe av det rareste jeg har lagd. Og knallgodt!

Vær litt forsiktig når du tar dem av, for kjeksene er sprø og fyllet er meget flytende. La kjeksen avkjøle seg til de er lunkne. Det er da de er best.

Så er det bare å nyte (og kanskje kjenne litt på skammen?)