Buffalo chicken dip

Buffalo chicken dip

Buffalo chicken dip tar det beste fra buffalo-vinger og gjør det til en dipp du kan kose deg med foran TV’en eller servere som fingermat, forrett eller bare smøre på brødskiva.

Artikkelen er skrevet i samarbeid med BBQShop.no

Buffalo-kyllingvinger får navnet sitt fra byen Buffalo i delstaten New York. Det er sausen, buffalo sauce, som gjør disse kyllingvingene til buffalo wings.  Den består av hovedsakelig chilisaus (det må være Frank’s Red Hot om puristene får bestemme), eddik og smør.

Smaken er herlig. Det er en blanding av hett, surt og selvsagt nydelige kyllingvinger. Men den er for god til å bare brukes på kyllingvinger. Så hvorfor ikke lage en dipp?

Buffalo chicken dip er kremete,  litt sterk (du kan justere styrken selv) og syndig god. Dette er dessuten en fin måte å bruke opp rester av grillet kylling, enten det er hel eller lår, du kanskje har liggende.

Buffalo chicken dip er helt fantastisk sammen med kaldt øl når du skal skosse deg litt ekstra foran TV’en eller får besøk.

Dette er en dipp du bare «må» lage

Du trenger:

1 hel grillet kylling, evt 4 grillede kyllinglår

1 beger rømme

150 gr kremost naturell

1 dl Buffalo-saus (lag din egen, eller bruk f eks Wingman fra Texas Barbecue Café)

Chili-saus (Frank’s Red Hot, Wild Fire Cajun Hot Sauce, Tabasco)

Ferskvernet pepper

Blåmuggost (valgfritt)

Ha revet kylling, buffalosaus, rømme, kremost og chilisaus i en kjele.

Riv opp kyllingen i biter og legg i en kjele eller sautépanne. Ha i rømme, kremost, buffalosaus, chilisaus og pepper. Det kan være lurt å vete til den nesten er ferdig før du justerer med ekstra saus.

Fyr opp grillen til rundt 110 grader. Jeg bruker en Traeger Ironwood 885 som gir meg full kontroll på temperaturen. Her kan jeg også sette på en timer i appen slik at jeg kan følge med på maten mens jeg gjør andre ting.

Rør i kjelen for å blande alt godt og bryte ned kyllingen

La kjelen med dippen kose seg en halvtimes tid på grillen. Rør godt rundt med en gaffel for å bryte ned kyllingen. La den stå en times tid og rør på nytt. Målet er å bryte ned kyllingen så mye som mulig. Tilsett gjerne litt mer rømme om dippen blir litt tørr.

Juster med litt ekstra chilisaus om ønskelig.

Server dippen med ristede baguetteskiver, tortillachips elller potetgull. Eller lag en sandwich!

Server med ristene baguetteskiver som fingermat, bruk den som dip til tortillachips eller potetgull, eller ha den på brødskiva!

 

pitmaster