Carolina Reaper hot wings med Sterk Saus

Carolina Reaper er verdens sterkeste chili. Bruk den til å lage noen skikkelig heite hot wings på grillen!

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker.

Verdens sterkeste chili i kommersiell produksjon heter Carolina Reaper. Den slår inn på 2,2 millioner på Scoville-skalaen, som måler styrken i chili og pepperfrukter. Til sammenligning ligger jalapeno-chili på 8 000 på den samme skalaen.

Å spise en hel Carolina Reaper er en manndomsprøve, eventuelt er det noe av det dummeste du kan finne på. For det vil gjøre vondt. I tillegg til at du kan miste kontroll på deler av kroppsfunksjonene dine.

Men hva kan man bruke denne heite saken til?

Jo, man kan selvsagt lage krydre av ulike styrkegrader. Eller sauser, som Sterk Saus har gjort. Og denne er nydelig når du skal lage skikkelig heite kyllingvinger, eller «hot wings» som våre amerikanske venner kaller det.

Disse kyllingvingene balanserer styrken fra chilien med litt sødme. Og det fine med å bruke denne sausen er at du kan regulere hvor sterke vingene skal være. Vil du ha dem sterkere, ha på mer Carolina Reaper-saus!

Du trenger

500 gr kyllingvinger per person

4 gr salt

4-5 spiseskjeer kyllingrub, som f eks Missing Link Sweet Chicken Rub

1 dl litt søt barbecuesaus, som f eks Traeger Sugar Lips

Sterk Saus Carolina Reaper etter smak (jeg brukte to spiseskjeer)

Slik gjør du det

Begynn med å dele vingene i overvinge og undervinge. Det er rett og slett enklere å spise!

Legg dem i en bolle og strø over med rub. Bland godt slik at alle vingene er godt dekket.

Fyr opp grillen. Jeg brukte min Treager Ironwood 885, og ville gi kyllingvingene litt god røyksmak først. Da røyket jeg dem i 45 minutter på 100 grader og brukte «SuperSmoke»-funksjonen på grillen.

Har du gass- eller kullgrill, gjør du i stand til indirekte grilling og en grilltemperatur på 180 grader. Grill så vingene på indirekte varme i 45 til 60 minutter.

Grill kyllingvingene på indirekte varme

Når grillen er varm, legger du kyllingvingene på indirekte varme i ca tre kvarter.

Deretter øker du varmen til 180 grader slik at skinnet blir sprøtt. Det vil ta 20 til 30 minutter.

Når kyllingvingene er ferdig grillet, har du dem i en bolle og heller barbecuesausen over. Bland godt slik at alle vingene er godt dekket med saus. Legg vingene tilbake på grillen i fem-seks minutter slik at sausen får satt seg.

Disse vingene har et bra kick

Ha kyllingvingene i en ny og ren bolle. Hell over Sterk Saus Carolina Reaper og bland godt. Jeg råder deg til å bruke hansker når du gjør dette, slik at du unngår en brennende følelse når du skal gjøre ditt fornødende etterpå. Eller uforvarende klør deg  øynene…

Grillede kyllingvinger med Carolina Reaper fra Sterk Saus. Nydelig mumsemat!

Legg kyllingene på et fat eller bolle, og server omgående.