Grillede kyllingbryst fylt med kremost og røkt cheddar

Grillede kyllingbryst fylt med kremost og røkt cheddar

Kyllingbryst er populær middag.  Dessverre er de ikke særlig spennende. Det kan man heldigvis rette på, ved å fylle dem med kremost og røkt cheddar!

Artikkelen er skrevet i samarbeid med BBQShop.no

Kyllingbryst står ofte på middagsmenyen i flere norske hjem. Og det er mange som griller kylling om sommeren. Men jeg synes dette kanskje er den kjedeligste biten av kyllingen.

Dette kan man riktignok gjøre noe med. Enten det er å lage deilig Nashville Hot Chicken, en fyrrig sitronkylling, eller  å fylle dem med en herlig blanding av kremost og røkt cheddar før du legger dem på grillen.

Det kan bli litt grisete mens du holder på, men det går raskt å rydde opp.

Har du ikke røkt cheddar, kan du selvsagt bruke en annen type revet ost (selv om røkt er best). Og vil du virkelig sette prikken over i’en, er røkt kremost nydelig til dette.

Du trenger:

4 stk kyllingbryst

100 gr kremost naturell

100 gr røkt cheddar

Missing Link Magic Barbecue rub

Riv osten grovt på et rivjern og bland med kremosten. Om du vil kan du ha litt ekstra rub i osteblandingen.  Bland godt og sett kjølig.

Legg kyllingbrystene på et skjærebrett. Fjern indrefileten (den griller du for seg og dypper i Oooh Honey! fra Foodswingers som en chef’s treat).

Grillede indrefileter av kyllig er en nydelig munnfull

Bruk en skarp kniv, f. eks. en fileteringskniv, og skjær en lomme på langs av kyllingbrystet.

Fyll lommen med osteblandingen

Bruk en skje eller gaffel og fyll lommen med osteblandingen. Strø over godt med Missing Link Magic Barbecue rub. Den er litt søt, og passer veldig godt til dette.

Fyr opp grillen til 200 grader. Jeg bruker en Traeger Ironwood 885 som jeg meg full kontroll på temperaturen. Til kylling liker jeg å bruke hickory-pellets.

Grill kyllingbrystene i et kvarters tid

Når grillen er varm, legger du kyllingbrystene på og grill dem i ca. 15 minutter til de har en kjernetemperatur på rundt 60 grader. Det kan være litt vanskelig å måle temperaturen på grunn av ostefyllet, men etter et kvarters tid på grillen bør de være klare.

Bruker du kullgrill eller gassgrill, griller du dem på indirekte varme.

Noe av ostefyllet vil renne ut, så ta det med ro om det skjer.

Ta kyllingbrystene av grillen og pensle dem med litt Oooh Honey!-saus.

Server de ferdige kyllingbrystene med grillede grønnsaker, syltet rødløk og potetsalat.

pitmaster