Nashville Hot Chicken – den heiteste kyllingen

Nashville Hot Chicken – den heiteste kyllingen

Fried chicken, eller fritert kylling, er en av de grunnleggende rettene innen mattradisjonene fra de amerikanske sørstatene. Den sterkeste finner du i countrymusikkens høyborg Nashville. Nashville Hot Chicken er marinert med chilisaus og smaksatt med cayennepepper. Mye cayennepepper. 

Pellets og grillutstyr ble levert av Traeger Norge og BBQ Shop. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Wild Fire Foods. Artikkelen inneholder sponsede linker

Og i Nashville, Tennessee, serverer de fried chicken som har blitt marinert med chilisaus, og som om det ikke var nok, hiver de en god mengde cayennepepper  og den varme frityroljen i en bolle, og har dette på kyllingen. Det er dette som er Nashville Hot Chicken!

Det er steder i countrybyen som server kylling som er så sterk at få makter å spise den. Det er ikke nødvendigvis så himla godt, ei heller lurt. Men lager du den hjemme, kan du jo selv bestemme hvor sterk du vil ha den. Husk bare at dette er kylling som skal sparke. Skikkelig. Så ikke bli gnien på krydder eller chilisaus.

Du trenger

4 kyllingfileter

Til marinaden:

5 dl kulturmelk

2 spiseskjeer Wild Fire Foods Cajun Habañero Hot Sauce

1 spiseskje pepper

½ spiseskje cayennepepper

Til melblandingen

4 dl siktet hvetemel

1 spiseskje cayennepepper

1 spiseskje Wild Fire Foods Spice Blend of the Americas

7 gr salt

7 gr pepper

Til oljen

2,5 dl olje fra friteringen

70 gr brunt sukker

2 spiseskjeer cayennepepper

Til servering

Formloff

Sur agurk

Majones

Legg kyllingfiletene mellom to lag plastfolie og bank dem flate. Bland kulturmelk, hot sayce, pepper og cayennepepper i en plastpose og legg kyllingfiletene i. Mariner kyllingen i to-tre timer.

Når du skal fritere er det viktig å være godt organisert

Bland alt til melblandingen i en skål eller form. Hell kyllingen med marinaden i en annen form. Legg en og en kyllingfilet i melblandingen og dekk den godt. Om du vil kan du dyppe den en runde i marinaden og en gang til i melblandingen.

PRO TIP: Knus corn flakes og ha i en skål. Ha dette på kyllingen etter siste dypping  marinaden. Det gir et ekstra sprøtt resultat.

Hell frityrolje i en dyp stekepanne eller gryte. Har du støpejernspanne eller – gryte er dette ypperlig. Ha i nok olje til at det når rett under halvveis opp på kanten på stekepanna. Oljen er klar når den når en temperatur på 175 grader

PRO TIP: Unngå oljesprut og os på kjøkkenet, og ta friteringen på grillen i stedet. Det funker utmerket! Fyr opp grillen som normalt, men pass på at du setter stekepanna med oljen på indirekte varme. Ikke bare gir det deg bedre kontroll på temperaturen. Du unngår også at oljen kommer i kontakt med åpne flammer. For det vil du virkelig ikke.

Jeg brukte min Traeger Ironwood 885. Jeg stilte inn grilltemperaturen på 200 grader, satte stekepannen med olje på grillrista og fyrte opp. Det fungerte utmerket.

Friter panert kyllingbryst på grillen og du slipper os og oljesprut på kjøkkenet

Legg en og en kyllingfilet i oljen av gangen. Oljen vil stige noe, og temperaturen vil synke når du legger kyllingen i. Stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. 

Løft den forsiktig ut av oljen og legg den på en rist eller tørkepapir for å renne av seg.

Bland den varme oljen med brunt sukker og gode mengder cayenne

Når du er ferdig med all kyllingen, øser du ut ca 2,5 dl av den varme oljen i en bolle med cayennepepper og brunt sukker. Pass på at bollen tåler varme. Bruk en stålvisp til å blande oljen.

Nashville Hot Chicken er sterk, søt og salt, og helt fantastisk god.
Kyllingkjøttet blir utrolig saftig når du friterer det riktig. Og for en herlig hete!

Smør litt majones på formloffskiver. Legg en kyllingbit på. Bruk en skje til å øse den cayenneinfuserte oljen over kyllingen. Ha på flere skiver sur agurk og topp det hele med en ny loffskive.

Dypp gjerne sandwichen i litt ekstra olje om du vil ha mer hete

Ha gjerne ekstra olje i en liten skål, så masochister kan dyppe sandwichen i oljen for litt ekstra kick.

Og du, ønsker du mer hete, bruker du bare mer cayennepepper. Likeledes, vil du ha en litt mildere variant, bruker du mindre cayenne.

pitmaster