Hellgrillet kylling med chipotle glaze og cowboy candy

Hellgrillet kylling med chipotle glaze og cowboy candy

Helgrillet kylling tas opp et par hakk med chipotle glaze og cowboy candy. Dette er kylling slik du aldri har smakt før.

Artikkelen er skrevet i samarbeid med BBQShop.no

Helgrillet kylling er en favoritt her i heimen. Det er relativt billig, det er mye mat, og du kan gjøre så utrolig mye forskjellig med den hva gjelder smak.

Jeg har fått tak i et par nye produkter fra Foodswingers, Meat Force One er en chipotle glaze, som har en herlig balanse mellom det søte og det sterke, uten at den faller over på den ene eller andre siden.

Meat Force One er en nydelig glaze med chipotle og honning. Herlig balansert mellom det søte og det sterke.

Det andre er Cowboy Candy, kandiserte jalapenos. Dette er skivet jalapenos som er kokt inn med sukker, og er farlig godt på pølse. 

Med disse kan du ha det veldig gøy med for eksempel en svinenakke eller skinke for å ha  en litt annen smaksprofil enn vanlig. Eller hva med litt cowboy candy på en pulled pork sandwich? Mulighetene er mange.

Jeg valgte å lage en helgrillet kylling.

Du trenger

1 hel kylling

Missing Link Magic Rib Rub

Meat Force One chipotle glaze

Cowboy candy

Slik gjør du det

Jeg anbefaler på det sterkeste at du tar ut ryggbeinet på kyllingen før du griller den. Såkalt spatchcock kylling gir deg en jevnere fugl å jobbe md og du får en jevnere grilling. At du sparer 10 til 20 minutter skader heller ikke. For å se hvordan du gjør det (det er ikke vanskelig), kan du trykke her.

Tørk av kyllingen etter at du har tatt ut ryggbeinet. Du kan godt smøre den med litt olje, men det er ikke nødvendig. Dryss godt med Missing Link Magic Rib Rub over alt på kyllingen. La den hvile i en halvtimes tid i kjøleskapet.

Mens kyllingen koser seg i kjølekapet, fyrer du opp grillen. Bruker du gass eller kull, pass på at du har satt opp til indirekte grilling, det vil si at kyllingen ikke ligger rett over brennere eller kullet.

Grill kyllingen på 190 grader i ca 40 minutter

Jeg bruker en Traeger Ironwood 885. Da siller jeg inn ønsket temperatur, i dette tilfellet 190 grader, trykker på «Ignite» og lar grillen gjøre jobben. Når jeg får beskjed om at grillen er varm, legger jeg kyllingen på, og griller den i ca. 40 minutter.

Når kyllingen nærmer seg å være ferdig, kan du begynne å ta på glaze.

Når kjernetemperaturen i brystet er ca 60 grader, og lårene har en temperatur på rundt 70 grader, pensler jeg med litt Meat Force One. Hell gjerne litt av sausen i en skål og bruk en silikonpensel. Gjenta prosessen to-tre ganger til du har et fint lag.

La glazen og jalapenosene sette seg litt før du tar kyllingen av grillen

Legg på litt cowboy candy og la kyllingen gjøre seg ferdig. Det vil si en kjernetemperatur på ca 64 grader i brystet og 75 grader i lårene. Da får også glazen tid til å sette seg.

Sterk, søt, saftig kylling Det blir knapt bedre enn dette.
Kylling med chipotle glaze og cowboy candy. Dette er en helt fantastisk god kylling.

Etter 10-15 minutter med hvile, er det bare å dele opp kyllingen og kose seg. Server den sammen med litt coleslaw, syltet rødløk, potetsalat og grillet mais.

 

pitmaster