Sterk Saus – Chilisaus til folket!

Sterk Saus – Chilisaus til folket!

Inneholder sponsede linker

Sterk Saus – Chilisaus til folket

Hva gjør du når du er lei av at tacosausen du alltid spiser på fredager ikke er god nok? Du starter din egen chilisausproduksjon selvsagt!

I alle fall om du er Asle Schau-Hvatum.

Sterk Saus er nemlig hans hjertebarn. Etter flere år med prøving og feiling på kjøkkenbenken, fant han frem til en oppskrift. Og den oppskriften ble så god at han etterhvert hadde sausen på mye mer enn bare taco.

I begynnelsen av 2018 gikk Asle «all inn», og satset på selskapet Sterk Saus. Produksjonen ble større og sausen kom i salg.

Sterk Saus gir chili til folket

Sterk Saus var i utgangspunktet kun to sauser. En «Rød Chili» og «Habanero».

«Rød Chili» er en artig sak. Den er, som navnet tilsier, rød. Og den ser fryktelig skummel ut. Første gang jeg prøvde den, satt jeg og ventet på sparket fra chilien. Og ventet. Og ventet. Men det kom aldri. I stedet var det en saus med masse herlig chilismak. Det er faktisk den første chilisausen jeg har prøvd der du virkelig kjenner chiliens komplekse smak. Her var det en dyp, rund fruktighet som bare vokste og vokste.

Med andre ord, en chilisaus for den som kanskje er litt redd for at chili bare er sterkt.

Sterk Saus’ «Habanero» er et annet kapittel.

Jeg er veldig glad i kyllingvinger, og tenkte dette er en flott måte å teste ut habanerosausen. Jeg fyrte opp min trofaste Traeger Ironwood 885  til 180 grader. Delte kyllingvinger i to. Krydret med litt Treager-rub og grillet kyllingvingene til de var møre og hadde sprøtt skinn. Deretter hadde jeg kyllingvingene i en bolle og rikelig med Sterk Saus «Habanero» over. Ikke rare matlagingen, men resultatet…

Sterk Saus «Habanero» er nydelig på kyllingvinger

«Habanero» har den samme fyldige fruktigheten som «Rød Chili», men med et spark. Et skikkelig spark. Her er det en herlig hete som sakte bygger seg opp i hele munnen. Samtidig detter den ikke over i det regelrett smertefulle. Der «Rød Chili» er for de som er nye innen chiliens vidunderlige verden, er «Habanero» for de som setter pris på en hot sauce med masse smak og spark.

Asle har nå utvidet sortimentet til å inkludere chilisaus med blåbær og ghost chili, samt en Carolina Reaper-saus.

Du kan kjøpe Sterk Saus på nett, i utvalgte butikker og ulike REKO-ringer på Østlandet. Du kan også følge Sterk Saus på Instagram.

pitmaster