Anmeldelse: Barsk Burger Drammen

Anmeldelse: Barsk Burger Drammen

Barsk Burger på Strømsø Torg i Drammen leverer gode burgere i et etterhvert kjent format.

Barsk Burger i Drammen har en kremplass midt på Strømsø Torg. Burgerstedet åpnet i 2017 etter at kokkekollektivet Lava, bestående av blant annet Tom Victor Gausdal og Even Ramsvik, mente at Elvebyen fortjente et sted som kunne servere skikkelige burgere.

Stilmessig er lokalene rene og pene. Interiøret er dratt ned på det minimale. Det er noen barstoler langs den ene veggen, med en smal hylle der man kan nyte burgeren sin. Det er en fem-seks lave bord med stoler dersom man vil holde øyekontakt med den man er ute sammen med.

Veggene er prydet av en svær Barsk Burger-logo, og det er det.

Over søppelkassen henger menyen. Den er i retrostil, med utbyttbare plastbokstaver à la det man kunne se på norske veikroer på 70- og 80-tallet. I dag er det slik hipstersteder annonserer hva de kan by på.

søl på menyen

Menyen er relativ enkel. Det er en fem-seks standardburgere, pluss en månedens burger. Du kan velge hamburger, cheeseburger, burger med røyk, en sterk burger med sriracha-majones og sylta jalapeno, en såkalt barsk nordmann med karamelisert løk, cheddar, majones og revet pepperrot. Det finnes også en vegetarburger og en barneburger.

Tilbehøret er like enkelt. Det er pommes frites, søtpotet fries og det de kaller pommes frites søl, som er pommes frites med togarachi, majones, sriracha og revet bufar-ost. Du kan også bestille løkringer, coleslaw, sylta agurk. Av drikke er det Coca-Cola i alle slags varianter, vann og brus fra Aass, diverse alskoholfrie lokalproduserte drikker, samt en hel del øl.

Maten bestilles i kassa, og bestillingen forsvinner inn ei luke til kjøkkenet. Etter litt tid, jeg glemte å sette i gang stoppeklokka, kommer mannen bak fisken med maten. Personlig syntes jeg det tok litt vel lang tid med tanke på at vi var der en tidlig ettermiddag og det var langt fra folksomt i lokalene.

dommen
Barsk Burger lager barske og gode burgere

Jeg bestilte en cheeseburger. Og førsteinntrykket er lovende. Det er en relativt solid hamburger som ligger i plastkruven. Det er en del salat på den, men ikke overdrevent. Den ser rett og slett fristende ut. Burgeren er lett å holde i hånden, og det er ingen fare for at for mye av det som er klemt inn mellom brødet forsvinner ut.

Den førte biten gjennom briochen, avslører at her er det god stekeskrope, uten at burgeren er for hardt stekt. Det er en saftig burger. Krydringen er enkel god, og er med på å fremheve smaken av kjøttet. Det var kanskje en anelse mye dressing på burgeren, men ikke så mye at jeg reagerte. Det er absolutt en god burger. Likevel, ikke en burger som får englene til å synge av ekstase. Jeg får følelsen av at jeg har spist denne før. Andre steder.

Cheeseburger og pommes frites-søl

Men så over til pommes frites-sølet. Fy fader for noe søl. I ordets herligste forstand. Dette er dekadent, og grisete. Majones og pommes frites er en nydelig kombo. Og sriracha-majonesen som brukes på Barsk Burger er nydelig på de friterte potetstavene.

Dessverre trekkes helhetsinntryket ned av ventilasjonen i det lille lokalet. Stekeosen lå tjukk som tåka langs elva senhøstes. Og vi var flere ganger på nippet til å gå å grunn av dette. Forhåpnetligvis var dette bare et forbigående problem.

Alt i alt, Barsk Burger leverer det de lover, barske burgere, men mangler kanskje litt før burgerne gir den ekstatiske følelsen

pitmaster