MeatandMetalNOs podcast ep 9 Slayer og pelletsgriller

MeatandMetalNOs podcast ep 9 Slayer og pelletsgriller

Ny podcast endelig! Episode 9 av MeatandMetalNOs podcast er her!

Det er en del jeg har på hjertet i dag.

Noe er trist.

Noe er forhåpentligvis informativt.

Og så trenger jeg litt hjelp av dere, kjære lyttere.

slayer

Det triste er at et av mine favorittband, Slayer, skal gi seg. De har holdt det gående i over 30 år, så det er kanskje ikke så rart. Vokalist Tom Araya har også sagt i flere intervjuer de siste årene at han er lei av å turnere, og ønsker å tilbringe mer tid sammen med familien. Heldigvis har Kerry King lovet at han skal fortsette å lage musikk, og at den umiskjennelig vil ligne på Slayer.

Billetter til avskjedsturneen er enn så lenge kun lagt ut for nord-amerikanske datoer, og det ser ut til at Slayer dropper europeiske festivaler i sommer. Men samtidig, de har lovet at dette er en verdensturné, så vi her i nord får bare smøre oss med tålmodighet.

Pelletsgriller

Så over til pelletsgriller. Pelletsgriller fikk sin start på 70-tallet under oljekrisa. Det var da stor interesse og fokus i USA på alternativer til fyringsolje for å varme opp husene. Pellets var ett av flere alternativer. Joe Traeger jobbet med fyringspellets, og på 80-tallet fikk han ideen om å bruke disse til griller. Han tok patent i 1986, og allerede i 1988 rulelt den første Traeger-grillen ut av fabrikken.

Pelletsgriller fungerer ved at pellets som ligger i et kammer, føres inn i et brennkammer av en drivarm. Inne i forbrenningskammeret er det et tennrør som antenner pelletsene, og dette skaper varmen og røyken i grillen. Denne sirkulerer inne i grillen, akkurat som i en varmluftsovn.

En av de store fordelene med en pelletsgrill er den konstante temperaturen. Du stiller inn hvor mange grader du vil ha, og grillen gjør resten. Du skal bare passe på at det er nok pellets.

et spørsmål til lytterne

Jeg trenger litt hjelp av dere, kjære lyttere. Forrige episode var på engelsk. Jeg har bevisst valgt at denne podcasten skal være på norsk, ettersom jeg ønsker å nå ut til nordmenn. Men etter siste episode har jeg fått en del tilbakemeldinger fra andre som gjerne vil at jeg skal ha mer på engelsk. Så burde jeg det? Eller skal jeg gjøre som jeg tenker, å ha hovedsakelig norsk innhold, og heller ha noen spesialepisoder av og til på engelsk?

 

Gi meg tilbakemelding på bloggen, på twitter (jeg må bli mer aktiv der), på Facebook eller Instagram

den sosiale biten

Les mer på bloggen: www.meatandmetal.no

Følg meg på

Facebook MeatandMetalNO

Instagram MeatandMetalNO

Og selvsagt Twitter MeatandMetalNO

Podcasten er nå også tilgjengelig på iTunes, så gi meg en vurdering der (Hint: fem stjerner gjør meg meget meget glad:

 

pitmaster