Nye Traeger Timberline Series!

Nye Traeger Timberline Series!
Timberline og PRO 34

Etter mye hemmelighold og en hel del hype lanserer nå Traeger Grills sin nye Timberline-serie. Slagordet er «BBQ will never be the same». Og mye kan tyde på at dette ikke er så langt unna sannheten.

Traeger Timberline 850

Timberline-serien består enn så lenge av to modeller, 850 og 1300, i to ulike størrelser slik som med PRO-serien.

Det første som slår en er designet. Traeger har gått vekk fra tønne-«looken» med pipe. Timberline-grillene er litt høyere enn PRO-serien. Røyken slippes ut bak, i motsetning på PRO-grillene eller tradisjonelle offset-smokere.

Grillen er utrolig solid bygget, noe en fort kjenner på vekta. Veggene og lokket er tykkere enn på PRO-serien. Dermed holder også grillen svært godt på varmen. Traeger sier selv at grillen skal kunne komme opp i 260 grader C.

Traeger Timberline 1300

De kommer med et digitalt display som viser temperatur og hvor du stiller inn ønsket temperatur, Her finner du også radio (om det er DAB+ vites ikke), ulike temperaturprofilen som du kan legge inn alt etter hva du skal lage, samt WiFi, eller WiFire som Treager kaller det.

Og her snakker vi grilling i det 21. århundre. Ved å bruke den nye Traeger-appen, enten Android eller iOS, kan man selvsagt styre grillen via trådløst nett. Så dersom du setter i gang en svinenakke eller brisket på morningen, drar på jobb og ser at kjøttet faktisk er ferdig før du skal hjem (eller du står fast i rushen), ja, så sender man beskjed til grillen og den slår seg over på «Keep warm»-modus. Som om det ikke er nok, skal man også kunne importere oppskrifter fra appen, og grillen vil automatisk stille seg inn på riktig temperatur. «Fire and forget» ser ut til å være tatt et steg videre.

Jeg fikk gleden av å grille litt på en tidlig modell, Wildfire 500.  Førsteinntrykket er at dette er solide saker. Lokket er langt tyngre enn på PRO-modellene, og det sitter som limt på grillen når det er nede. Selv om det er tungt, er det ikke noe problem å ta det opp og ned. Grillen gir meget god varme, og selv om det blåste veldig, holdt den jevn høy temperatur. Det eneste aberet var at det var litt klønete å legge ost på burgerne som var på de lavere hyllene. Hånda var lett borti hylla over.

Grillen har også et lite avlastningsbord på venstre side, som er utstyrt med kroker til tilbehør. Svært praktisk for å sette fra seg fat, tallerkener, en kald øl, og å henge fra seg tang, børste eller grillspade. På høyre side er pelletsholderen med plass til ca. åtte kilo pellets. På toppen av pelletsholderen er også et hendig skjærebrett, selvsagt utstyrt med Traeger-logoen. Under lokket der brettet ligger er det også en praktisk plass til det inkluderte kjøttermometeret.

Inne i selve grillen er det gjort plass til tre grillhyller. Dermed vil til og med 850-modellen ha plass til mat for en mellomstor familie med gjester.  Traeger sier selv at Wildfire 850 har plass til ni spareribs, seks kyllinger, 38 hamburgere eller 59 pølser. Storebror 1300 har plass til 12 kyllinger, 14 spareribs, 60 hamburgere eller 82 pølser.

Grillene vil være tilgjengelig fra BBQ Shop om kort tid.

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.