Smash burgers du kan lage selv
Smash burgers er, som navnet tilsier, hamburgere som er most. Eller det vil si, de er presset flate i stekepanna eller på en støpejernsplate.
Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen har sponsede linker og innhold.
Det høres kanskje ikke så appetittlig ut, men tro meg, dette er knallgode burgere.
Smash burgers har vært veldig i vinden i USA i flere år nå, takket være kjeder som Shake Shack og andre. Sannheten er at dette ikke egentlig er noe nymotens påfunn. Snarere tvert i mot. Smash burgers har vært laget på amerikanske diners i årtier, men det er først nå folk virkelig har fått øynene opp for dem.
Smash burgers skiller seg fra andre hamburgere ved at de er mindre og tynnere . For å lage smash burgers, lager du litt store kjøttboller av kjøttdeig. Så legges disse kjøttbollene i en glovarm stekepanne, eller aller helst, på en god og varm grillplate (uten riller), så presses de helt flate med en stekespade. Du kan faktisk få kjøpt egne smash burger-redskap som gjør denne jobben noe enklere.
Du trenger (nok til 5 burgere):
500 gr kjøttdeig
salt
Små hamburgerbrød, såkalte slidersbrød
5 skiver ost
Smør
PRO TIP: Gjør alt klart på forhånd, for dette går veldig, veldig raskt.
Del kjøttdeigen i fem like store deler. Klapp delene lett sammen til store kjøttboller.
Fyr opp grillen til maks. Og legg en støpejernsplate eller stekepanne på. Den skal være knallvarm. Jeg bruker en Traeger Ranger, som er en relativt liten og portabel pelletgrill. Den kommer også med en hendig støpejernsplate inkludert, som er perfekt når man skal lage smash burgers.
Del hamburgerbrødene i to og smør litt smør på hver del. Legg dem til side.
Når grillen og støpejernet er varmt, tar du på litt salt på hver av kjøttbollene. Så legger du dem en og en på støpejernsplaten.
Så kommer vi til det som gjør smash burgers til nettopp smash burgers. Press fast og bestemt ned med en stekespade. Pass på at stekespaden ikke har hull i seg. Det skal bli jevne hamburgere. Press dem til de har en tykkelse på ca en halv cm.
Grill dem i ca to minutter på den ene siden før du snur dem og legger på ost.
Da legger du også burgerbrødene på grillen, med smørsiden ned. Rist dem i ca 30 sekunder
Når burgerne er klare, legger du dem på hvert sitt hamburgerbrød, og topp dem med det du liker. Jeg liker å hamburgerne mine enkle. Jeg har på litt løk (syltet eller karamellisert løk er fantastisk), sylteagurk og litt hamburgerdressing.
Så er det bare å slafse i seg godsakene!