Ain’t no thing like a chicken wing!
Pellets ble levert av BBQ Shop, og innlegget inneholder sponsede lenker
I USA er kyllingvinger et must på barer, når man samles for å se Superbowl, eller andre ting. Dette er herlig mumsemat for store og små. Disse kyllingvingene kan serveres til øl, som en del av en større middagsbuffet, eller rett og slett som herlig mat foran TV’en.
De krever litt arbeid og planlegging, men det er absolutt verdt det.
Du trenger:
2 kg kyllingvinger
salt
pepper
bakepulver (ja, du leste riktig)
Tin kyllingvingene om de er frosne. Er det hele kyllingvinger, del dem slik at du har over- og undervinger. Spre kyllingvingene i en form eller på et brett, evt flere, slik at de ikke dekker hverandre. Strø et lett lag med bakepulver over dem og sett dem udekket i kjøleskapet natten over. Dette bidrar til å trekke fuktighet ut av skinnet slik at det blir sprøtt og herlig.
Salte og pepre kylingvingene,
Fyr opp grillen til ca 150 grader og grill vingene på indirekte varme i ca. 45 til 60 minutter.
Ta vingene av grillen og fordel dem i ulike boller, alt etter hvilken saus du vil bruke på dem.
Hell saus over vingene i bollen og pass på at de er jevnt dekket før du legger dem tilbake på grillen i ca. 10 minutter.
Jeg liker å bruke både barbecue-saus og buffalo-saus på kyllingvingene (ikke på de samme vingene selvsagt.)
Buffalo-saus:
Denne sausen har ingenting med dyret å gjøre, men har sitt opphav i byen Buffalo i delstaten New York. En amerikansk klassiker på kyllingvinger.
Du trenger:
100 gr smør
1 dl eplesidereddik
1 spiseskje brunt sukker
Favoritt «hot sauce», som Tabasco, Lousiana Pepper Sauce eller Sriracha
Litt cayennepepper
Smelt smøret i en stekepanne. Når smøret er smeltet, heller du i eddiken og store mengder av din favoritt «hot sauce». Juster med sukker, salt, pepper og litt cayennepepper. Dette er en saus som virkelig skal sparke. La sausen koke litt inn på middels varme, og hell over de ferdige kyllingvingene.