BBQ-saus

Barbecue-saus er for mange en søt, tomatbasert saus som brukes til å dynke grillmaten med slik at det bare smaker søtt. Men det er utrolig mange variasjoner av barbecue-saus. Kansas style er kanskje den mest kjente, som er basert på ketchup og molasses (et biprodukt fra sukkerproduksjon), men du har sennepsbaserte sauser som i Georgia og eddikbaserte som i Virginia.

Her er en enkel saus som tar veldig kort tid å lage. Selv om den er ketchupbasert, er det nok eddik og litt hete i den til å unngå at det blir for søtt. Denne passer veldig godt til pulled pork, ribs og grillet høyrygg.

Du trenger:

1,5 dl ketchup

2 dl eplesider eddik

2 spiseskjeer frysetørket kaffe

2 spiseskjeer worchester-saus

salt og pepper

litt sukker

hot sauce (som Tabasco og lignende), evt. litt tørket chili

Ha alt i en liten gryte, rør forsiktig rundt og la det hele koke opp. La sausen småputre i ca. 10 minutter før du slår av varmen og lar sausen avkjøles.

 

0Shares

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.