Nyttår er en fest – en grillfest!

Nyttår er en fest – en grillfest!

Nyttår er en stor festdag. Og ikke like sterkt bundet av tradisjoner som julaften. Her får du noen forslag til en meny laget på grillen til nyttår!

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker.

Nyttår er kvelden der en samler gode venner og familie til en god middag for å si farvel til det gamle året. Og å hilse det nye velkommen.

Her får du noen forslag til en flott trerettersmiddag du kan lage på grillen.

Forrett
Rillettes
Rillettes er nydelig som forrett

Rillettes er en nydelig forrett som setter i gang nyttårsfesten. Rillettes er en slags rustik paté. Dette er en smaksopplevelse av dimensjoner. Stek litt loff eller godt landbrød i rikelig med smør, ha på litt rillettes, og topp det hele med finhakket sylteagurk, litt syltet rødløk (eller finhakket rødløk) og kanskje litt rødbeter om du vil det.

Røkt hval og sylta ingefær

Hval er en råvare vi nordmenn bør spise mer av. Dette er en slags lettrøkt hvalcarpaccio med syltet ingefær som enkelt kan lages i stand dagen før gjestene kommer. Så slipper du å tenke så særlig mer på det når gjestene er på plass.

Hovedrett
Kalkunbryst er for mange den store nyttårsmiddagen

Kalkun er noe mange nordmenn liker å spise til nyttår. Helstekt, eller -grillet, kalkun er festmat, men ettersom dette er en veldig mager fugl, kan brystet fort tørke ut før lårene er ferdige. Jeg foretrekker å lage kalkunbryst for seg selv. Da får jeg full kontroll på kjernetemperaturen, kjøttet blir utrolig saftig og mørt. Bruk gjerne en god rub eller barbecuesasus for å gi det hele en litt annen smak enn det vi nordmenn er vante med.

Og du kan server disse potetene ved siden av!

 

Helgrillet entrecôte med stablet ratatouille og dominopoteter er en nyttårsfeiring verdig

Helgrillet entrecote med stablet ratatouille og dominopoteter er noe som garantert vil imponere gjestene dine.  Inspirasjonen kommer fra den eminente kokken Francis Mallmann, og dette er et måltid som ser like godt ut som det smaker. Perfekt for en festaften som nyttår!

Dessert
Bruk en skje og øs litt av sirupen over eplene mot slutten
Grillede epler er nydelig dessert på nyttårsaften

Grillede epler som serveres lune med is eller pisket krem er en nydelig avslutning på en herlig nyttårsmiddag. Det fine med disse er at de mer eller mindre lager seg selv mens dere spiser.  Dette er heller ikke en tung dessert, slik at du er «fit for fight» når rakettene skal skytes opp ved midnatt.

Godt nytt år!

pitmaster