Beef short ribs – barbecuens Rolls-Royce!
Beef short ribs er kort og godt ribbe fra storfe. Det vil si det er litt mer enn bare det, men det kan sies å tilsvare ribbe.
Det finnes ulike typer beef ribs alt etter hvor på dyret de tas fra. I dag skal det dreie seg om short ribs, som nok er de mest utbredte.
Grill, utstyr og pellets ble levert av BBQ Shop. Kjøttet ble levert av GastroRoyal.no. Artikkelen har sponsede linker og innhold.
Brisket er kanskje kongen av barbecue, men short ribs er Rolls Royce når det kommer til slow n’ low cooking.
Short ribs ligger noe lenger bak på dyret enn brisket (som er brystet). Men kjøttet kan minne litt om brisket, dog er det ikke like grovt i fibrene som det brisket er. Smaken er en kraftig kjøttsmak, som virkelig kommer til sin rett når du slenger dem på smokeren din.
Og det fine er at short ribs ofte kommer i stykker med fire bein. Det er nok mat til fire personer.
I denne oppskriften har jeg brukt noen helt fantastiske short ribs levert av GastroRoyal.
Du trenger
1 stykke short ribs m/ tre til fire bein
Rub – her er det bare å slå seg løs. Traegers Prime Rib og Coffee rub er nydelig på.
Sennep – helt vanlig pølsesennep
Ca. 1,5 dl oksebuljong
Slik gjør du det
En annen fin ting med short ribs er at du ikke behøver å trimme så mye. Det kan være litt fett på toppen. Men så lenge det ikke er et tykt lag lar jeg det være. Og i motsetning til for eksempel spareribs, lar du membranen sitte på beina på undersiden.
Smør inn short ribs med sennep. Dryss over et godt lag med rub. Husk at det er mye kjøtt her, så de kan ta en god del rub.
Fyr opp grillen til 125 grader, og gjør den klar for indirekte varme. Jeg bruker en Traeger Ironwood 885. Da stiller jeg enkelt inn temperaturen og får beskjed på telefonen når grillen er varm.
Legg kjøttet på grillen, og la de kose seg i fire til fem timer. Du kan gjerne spraye dem med litt worcestershire-saus og vann, eller utvannet oksebuljong underveis.
Når de har fått en fin bark, tar du dem av.
Pakk dem inn i et dobbelt lag med aluminiumsfolie og hell oksebuljong i pakken. Pakken den så tett sammen (men ikke så tett at beina lager hull.
Legg short ribs tilbake på grillen, og la dem ligge der til de er ferdige. Det vil ta rundt tre timer til.
Short ribs’ene er ferdige når det er null motstand i kjøttet når du fører inn kjøttermometeret. Da vil de nok ha en kjernetemperatur på rundt 95 grader.
La de hvile i en halvtimes tid før du pakker dem ut (ta vare på kraften!). Bruk en skarp kniv og del dem opp slik at alle får et stykke med bein på.
Short ribs er fantastisk kjøtt som ikke krever mye fancy tilbehør.
Server sammen med litt coleslaw, pickles og sylta rødløk.