Grillet andebryst med hoisin-glaze

Grillet andebryst med hoisin-glaze

Andebryst er et stor favoritt i heimen. Enten det er stekt i panne og med mangosalsa, eller gjort på grillen med ulikt tilbehør. Andebryst med hoisin-glace er nydelig som en liten forrett, eller en ekstragavant lunsj!

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker.

Andebryst er rett og slett nydelig kjøtt. Det har en mild smak, og det møre kjøttet følge av sprøtt skinn.

Av og til er det også greit å kunne gjøre noen variasjoner.

I det kinesiske kjøkkenet (ja, jeg vet det er et par hundre varianter av det) er and ofte brukt. And og hoisin er en kjempegod kombinasjon.

Hoisin har en litt søtlig smak, men er også rik på umami. Chef Jeff i Wild Fire Foods lager en fantastisk hoisin-saus, faktisk en av de bedre jeg har vært borti.

I denne oppskriften blir andebrystene lett marinert med hoisin og soya i noen dager, før de røykes og grilles ferdig.

Du trenger:

1 andebryst per person

Rub, jeg anbefaler Missing Link Sweet Chicken rub

Wild Fire Foods Hoisin-saus

Soya-saus

Slik gjør du det

Tørk andebrystene godt med kjøkkenpapir. Fjern eventuelle slintrer. Lag snitt i skinnet. Pass på at du ikke skjærer ned i selve kjøttet, men bare gjennom fettlaget. Dette vil hjelpe fettet å smelte når du skal grille det.

Snitt skinnet og krydre andebrystene rikelig

Gni andebrystene inn med en 50/50 blanding av hoisin og soya. Du trenger pare et par spiseskjeer av hver. Har du mulighet, anbefaker jeg at du vakuumpakker dem i opptil tre dager. Har du ikke vakuumpakker, kan du pakke dem tett i plasfolie i en dag.

Ta andebrystene ut av innpakningen. Tørk dem godt igjen. Dryss over godt med rub, og la dem ligge minst en halvtime. Aller helst bør de ligge udekket i kjøleskapet natta over slik at skinnet tørker litt til.

Fyr opp grillen til 90 grader. Her har jeg brukt en Traeger Ranger som gir meg stålkontroll på temperaturen. Jeg stiller den enkelt inn på panelet, trykker på «Ignite» og venter til den er klar.

Røyk andebrystene til de har en kjernetemperatur på rundt 35 grader

Røyk andebrystene med skinnsiden opp til de har en kjernetemperatur på rundt 35 grader. Ta dem av grillen.

Øk temperaturen på grillen til maks.

Og nå kommer det som kan skape litt problemer.

Grill andebrystene på høy varme for å gi dem sprøtt skinn

Andebrystene skal grilles på høy varme. Det betyr at fettet vil smelte. Fett og varme er en mildt sagt brennbar kombinasjon, så her gjelder det å følge med. Særlig om du bruker en kullgrill.

Legg andebrystene med skinnsiden ned og grill dem til skinnet er blitt sprøtt. Snu dem grill videre med skinnsiden ned til de har fått en kjernetemperatur på 60 grader. Denne vil stige et par grader etter at du har tatt dem av grillen.

La andebrystene hvile litt og pensle dem med litt mer hoisinsaus

Ha litt Wild Fire Foods hoisin-saus i en skål og pensle anebrystene et par ganger mens de ligger på fjøla og slapper av. Dryss gjerne over litt sesamfrø.

Røkt andebryst med hoisinsaus fra Wild Fire Foods er nydelig som en liten forrett eller del av et koldtbord

Skjær tynne skiver på tvers av kjøttfibrene og server med litt syltet ingefær dersom det skal være en lett forrett. Dypp den gjerne i litt soya saus eller Wild Fire Foods sesam-saus.

pitmaster