Anmeldelse: Texas Barbecue Café er tilbake for fullt!

Anmeldelse: Texas Barbecue Café er tilbake for fullt!

Texas Barbecue Café i Asker er Norges første ekte «smoke house». Restauranten ble utsatt for en brann for en stund tilbake, og i 2020 traff Covid-19 landet. Men nå er Texas Barbecue Café tilbake for fullt!

Utfordringer har ikke manglet for eier Angela Taliaferro etter at restauranten flyttet fra Stabekk til Asker. Først brant stedet, med store røyk- og vannskader, slik at restauranten måtte holde stengt i lang tid. Hun hadde knapt gjenåpnet før Covid-19 slo innover landet. Men nå det full fyr i smokeren.

Det første som slår deg når du kommer inn dørene, er at nesten hver millimeter av veggplass er dekket av bilskilt, gamle reklameskilt, filmplakater og bilder. For ikke å snakke om annet americana, eller snarere texaskana.

Deretter er det lukten. Den nydelige lukten av røyk og kjøtt. Den er allstedsværende inne i de lyse lokalene.

Bak disken står Angela, med et bredt, vennlig smil og det karakteristiske bandanaen på hodet. Hun er gjestfriheten selv, og du føler deg oppriktig velkommen.

Menyen
Menyen på Texas Barbecue Cafe

Du kan selvsagt bestille det du selv ønsker fra menyen. Pulled pork, brisket, babyback ribs, barbecue kylling, og i helgene har de også beef ribs.

Menyen er tilpasset norske vaner, så du får porsjoner og slipper å bestille «half pound» av det du vil ha. Du bestiller i kassa og får med deg glass og et nummer til å ha på bordet.

Barna kan velge fra egen meny, og da er drikke og en cookie inkludert i prisen.

Vi gikk for «Pitmaster’s selection» som er en slags smaksmeny for minst to personer. Der får du litt av alt. Dispenserbrus og iste, både vanlig og «sweet tea», er typisk amerikansk med gratis påfyll.

Maten

Selve maten kan ta mange timer å lage. Det er ikke uvanlig at brisket krever opptil 24 timer på smokeren. Men det betyr at maten er ferdig når du kommer. Den skal bare skjæres opp og serveres.

Det tok ikke lang tid før en hyggelig servitør kom med et stort brett med tilbehør og kjøtt.

Her var det coleslaw, potetsalat, corn salsa salad, baked beans, pickles , ja, alt hva et barbecue-hjerte kan ønske seg.

Av kjøtt fikk vi babyback ribs, brisket og kylling.

Pitmaster Selection gir deg masse gode smaker fra menyen, med brisket, babybacks og kylling

Brisketen var fra point-delen. Det vil si at den er full av isprengt fett og bindevev som sakte smelter til et saftig resultat. Kjøttsmaken kom godt frem, og ble fremhevet av røyksmaken.

Saftige babybacks med nydelig bark

Babyback rib hadde en nydelig bark med herlig crunch. Kjøttet var saftig og slapp beinet med en lite drag fra tennene. Akkurat slik det skal være. Igjen, her kommer den nydelige røyksmaken frem og blander seg med en herlig rub.

Kyllingen hadde mindre røyksmak, men en herlig søt rub. Og for et saftig kjøtt!

Fullt opp med skikkelig tilbehør på Texas Barbecue Cafe

Tilbehøret stod nydelig til maten, og er tydelig laget med kjærlighet. Coleslawen var overraskende lett, og det samme var potetsalaten. Dette er tross alt mektige saker til mektig kjøtt. Bønnene var også nydelige, og syltet småagurk og rødløk var deilige å rense ganen med. Men det beste var nok de ferske maiskoblene som hadde fått litt krydder på seg.

Avslutningsvis tok vi med oss en av Angelas paier. De skiftes ut med jevne mellomrom, og denne dagen hadde de blant annet key lime pai. Heldigvis er det ikke noe problem å ta desserten «to go«, slik at du kan nyte den hjemme når det verste av kjøttsvette har gitt seg.

Angela lager også nydelige paier, som selges på Texas Barbecue Café

Det er ingen tvil om at Texas Barbecue Café er tilbake, og sterkere enn noensinne. Kjøttet, tilbehøret, desserten er på topp. Liker du barbecue og er på Østlandet, er dette et selvskrevent stopp. For her får du smake ekte barbecue.

Texas Barbecue Café

Alfheim 10, 1384 Asker

Tlf 67 10 50 00

Hjemmeside

 

 

pitmaster