Cajun butter chicken på Traeger’n

Cajun butter chicken på Traeger’n

Cajun butter chicken er saftig, hett og himla digg! Skikkelig cajun-krydder, en god hot sauce og litt smør, samt en runde på grillen er hemmeligheten bak disse fantastiske kyllingbrystene.

Pellets og grillutstyr ble levert av Traeger Norge og BBQ Shop. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Wild Fire Foods. Artikkelen inneholder sponsede linker

Chili, røyksmak, smør og kylling kombineres for å lage et enkelt, og godt, måltid inspirert av cajun-folket i Louisiana.

Jeg har brukt Wild Fire Foods’ Spice Mix of the Bajou og deres Cajun Habanero Hot Sauce som rett og slett er en fantastisk kombinasjon med grillmat.

Kyllingbryst kan fort bli litt kjedelig og tørt. Samtidig er gir dette kjøttet deg muligheter til å leke med smaker. Se på det som et hvitt lerret du kan ha det gøy med.

Kylling, og særlig fileten, ta fort til seg røyk. Derfor er det viktig at den ikke røykes for lenge. Brystet er også meget magert, så det er kort vei fra saftig og herlig til tørt og kjedelig. Som alltid, ikke gå etter tid, men temperatur!

Du trenger:

1 kyllingbryst per person

Wild Fire Foods Spice Blend of the Bajou

Wild Fire Foods Cajun Habanero Hot Sauce

50 gr smør

Saften fra en sitron

Slik gjør du det

Gjør grillen klar til indirekte grilling på lav varme. Fyr den opp. Jeg bruker en Traeger Ironwood 885. Med den stiller jeg enkelt inn temperaturen, i dette tilfellet 100 grader, og setter den i gang. Ironwood’en har også en SuperSmoke-funksjon som gir ekstra røyksmak, så jeg satte på den også.

Krydre kyllingfiletene godt med Wild Fire Foods Spice Blend of the Bajou

Krydre kyllingfiletene godt med Wild Fire Foods Spice Blend of the Bajou. Når grillen er varm, legger du dem på. La de ligge der til de har en kjernetemperatur på rundt 35 grader.

Ta kyllingbrystene av grillen, og øk temperaturen til maks. Bruk en jernpanne og sett den på grillen. La den bli glohet.

Legg kyllingbrystene i jernpannen sammen med litt olje og smør. Brun de på begge sider, og hell over litt av smøret.

Brun kyllingen og ha smør, olje, krydder og hot sauce i panna

Ha i litt mer Spice Blend of the Bajou, samt en god mengde med Wild Fire Foods Cajun Habanero Hot Sauce. Press saften av en sitron. Bruk en skje til å blande alt i panna. Øs litt av blandingen over kyllingbrystene.

Øs gjerne smørblandingen over kyllingbrystene

Kyllingbrystene er klare når de har en kjernetemperatur på ca 57 grader. Husk at temperaturen vil stige noen grader etter at du har tatt dem av grillen.

Ta de ut av pannen og la de hvile litt før du skjærer dem opp i skiver.

Skjær opp kyllingbrystene og server dem med ris

Server med ris til, og gjerne noen ekstra skjeer med kraften fra panna.

 

pitmaster