Honey-glazed drumsticks
Drumsticks, eller underlår av kylling som det heter på norsk, er enkelt å lage, relativt billig, og himla godt. Her får de en herlig glaze av Søt & Hissig fra Drit Forbanna.
Pellets ble levert av BBQ Shop. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Forbanna BBQ Saus.
Kyllinglår er en klassiker på grillen, og det er ikke uten grunn. Enten man griller dem hele, eller bruker underlår.
Underlår, eller drumsticks som våre amerikanske venner kaller dem, er litt mer spisevennlige dersom det er fest og moro. Hver drumstick er en to-tre munnfuller for en voksen, og noen flere for de aller minste.
En annen fordel med drumsticks er at du får kjøpt dem relativt billig. For en hundrelapp får du en pose frosne underlår på et par kilo. Dessuten smaker de så mye mer enn kyllingbryst.
Disse får en glaze av Søt & Hissig fra Drit Forbanna. Dette er en honnningbasert barbecueglaze som har et aldri så lite spark i seg. Og samtidig som du holder på med kyllinglårene, kan du lage skikkelig digge grillede poteter.
Honey-glazed chicken drumsticks
Du trenger:
12 underlår av kylling
5 gr salt
1 ss paprikapulver
1 ss malt ingefær
1 tsk tørket estragon
Litt cayennepepper
1-2 dl Drit Forbanna Søt & Hissig
Tørk kyllinglårene godt med kjøkkenpapir. Dryss over salt og krydder.
Fyr opp grillen til 180 grader. Her har jeg brukt min Traeger Ironwood. Med den stiller jeg inn ønsket temperatur, trykker på «Ignite» og venter til appen sier fra at grillen er klar. Utrolig enkelt og praktisk.
Legg kyllinglårene på indirekte varme. La dem ligge uforstyrret i 40 minutter.
Etter 40 minutter, øker du temperaturen til 200 grader, eller legger dem noen minutter på direkte varme for å få sprøtt skinn.
Når skinnet er sprøtt, flytter du kyllinglårene tilbake på indirekte varme.
Ha Drit Forbanna Søt & Hissig i en liten skål eller bolle.
Bruk en silikonpensel og glaser kyllinglårene med Drit Forbanna Søt & Hissig. Ta gjerne på et par lag.
La kyllinglårene ligge noen minutter på grillen for at sausen skal sette seg.
Grillede poteter
Du trenger:
3 bakepoteter
Salt
Rapsolje
Disse blir best om du koker potetene dagen før.
Skrell potetene og del dem i store biter.
Legg potetene i kokende vann i ca ti minutter. Hell av vannet og ha potetene i en stor bolle. Ha over rapsolje og salt. Pass på at potetene er jevnt dekket.
Ha potetbitene i en ildfast form eller på en ovnsplate.
Legg dem på grillen på grillen på 180 grader i en times tid inntil de er gylne og sprø.