Kyllingshawarma på grillen

Kyllingshawarma på grillen

Kyllingshawarma er saftig og mørt kyllingkjøtt som grilles på spyd. Og denne hjemmelagde versjonen er langt bedre enn hva du får på mange av gatekjøkkenene seint på kvelden.

Pellets ble levert av BBQ Shop.

Shawarma er skikkelig gatemat som du finner overalt på Golanhøydene og dalstrøka innafor. Retten er basert på den tyrkiske kebaben som oppsto under det ottomanske riket.

Shawarma kan lages med ulike typer kjøtt, som kylling, lam, sau eller storfe. Likevel det er det nok kyllingversjonen som har blitt mest populær her til lands.

Å lage din egen kyllingshawarma er ikke vanskelig. Og det fine er at du kan bestemme styrke og mye annet selv.

Kyllingen marineres i yoghurt, og får følge av en deilig frisk yoghurtdressing.

Du trenger:

600 gr kyllinglårfilet

3 dl yoghurt naturell

3-5 fedd hvitløk, revet

1/2 spiseskje paprikapulver

1 teskje ingefærpulver

1/4 teskje kardemomme

1/4 teskje kanel

Saften fra en 1/2 sitron

Chili etter smak og behag, bruk gjerne chipotle

salt og pepper

Yoghurtdressing

2 dl yoghurt naturell

2-3 fedd hvitløk

1 teskje paprika

1 spiseskje finhakket frisk mynte

1-2 spiseskje finhakket frisk persille

Til både marinaden og dressing kan du bruke «Flytende urter» fra Plantemageren. De funker utmerket til dette.

fremgangsmåte

Begynn med kyllingen. Gå over alle bitene og skjær vekk eventuelle beinrester. Press de flate og skjær de i litt mindre biter. Legg dem i en bolle.

Marinaden har smaker fra Midt-Østen
Bland sammen marinaden i en bolle.

Bland ingrediensene til marinaden og hell over kyllingbitene. Rør litt rundt med en sleiv slik at alle bitene blir dekket av marinaden. dekk bollen med plastfolie. La stå noen timer, men aller helst over natten.

La kyllingen ligge i marinaden natta over

Når du er klar, er det bare å fyre opp grillen. Jeg bruker en Trager Ironwood 885. Da stiller jeg inn ønsket temperatur, og trykker på «ignite». I dette tilfellet er temperaturen 180 grader. Når grillen har ønsket temperatur får jeg beskjed om det på telefonen min med Traeger-appen.

Bruker du vanlig grill, pass på at du skal ha middels til høy indirekte varme, slik at du ikke svir marinaden.

Tre kyllingbitene på spydene

Mens du venter på at grillen skal bli varm, trer du kyllingbitene på spyd. Pass på at du ikke har for mye kylling på hvert spyd slik at kyllingen ikke blir skikkelig grillet.

Grill kyllingspydene på middels til høy indirekte varme
Kyllingspydene er ferdige på grillen

Legg kyllingspydene på grillen, ca 10-15 minutter på hver side, til kyllingen er grillet hele veien gjennom.

En enkel tomatsalat gjør susen!

I mellomtiden kan du lage en enkel tomatsalat, med ulike cherrytomater, rødløk, agurk, litt olivenolje, salt og hvitløk. Rør også sammen yoghurtdressingen.

Digge hjemmelagde kyllingshawarmaer klare for servering

Du kan servere kyllingshawarma som de er med ris og salat ved siden av, eller i pitabrød. Du kan selvsagt lage dine egne brød på grillen. Men selv var jeg litt lat og brukte tortillas fra pakke. Og det funka det også.

Varm brødene på grillen. Legg et brød på fjøla eller tallerken. Ha på litt frisk grønn salat, kylling, topp med litt tomatsalat og yoghurtdressing, ta en bit og la smaksløkene frakte deg til Midt-Østen!

 

pitmaster