Podcast-ep. 6 Kansas City barbecue
Ep 6 Kansas City barbecue
Rettelse, Obliteration
Obscured within engelsk band ved samme navn
Shout-out til Behind the Smoke, Shawn Walchef Cali Comfort BBQ og Derek Marso Spring Valley Market.
Fantastisk podcast, utrolig hyggelige folk
Morbid Angel, 10. Nov Blå avlyst
Pga passproblemer, hele Europa-turneen avlyst.
Skjedde i sommer også, festivaler avlyst
Inferno-festival 29 mars – 1 april
Gått litt vekk fra reindyrka svartmetall?
Vurderer Obituary
Sterk line-up med Emperor, Satyricon, Dark Funeral, Carpathian Forest, Electric Wizard
Tons of Rock
Nok en sterk line-up
Ozzy bekreftet
Helloween, Exodus, Kvelertak, Skambankt, At the gates, Marduk
Ikke minst Ghaals Wyrd
Kansas City BBQ
Kansas City ligger ikke i kansas, men missouri.
Kanskje den stilen som er mest kjent
Mer enn 100 ulike bbq-steder i byen, fra finere restauranter til bensinstasjoner
Alt som kan gå i smokeren gjør det: svin, storfe, kylling, kalkun, pølser av og til fisk
I andre regioner kan det være man ikke finner retter
Ikke i Kansas City, her er alt fra pulled pork til brisket, beef og pork ribs.
Her brukes en del krydder på kjøttet, i motsetning til f eks central Texas style.
Salt, pepper, hvitløkspulver, løkpulver, selleripulver, cayenne og chili, paprika
Has på før slow and low i en smoker
Bruker ulike typer ved, eik, pecan, mesquite
Stort fokus på saus. Kanskje den typen vi tenker på når vi tenker bbq-saus.
Det er forskjeller her også, fra syrlige eddik-baserte, tynne sauser til tyngere og tjukkere søte sauser.
Hovedtyngden ligger på tomatbaserte sauser med en god del melasse, et avfallsprodukt fra sukkerproduksjon. Melasse er den brune tyktflytende væsken som blir igjen når sukkeret er utvunnet fra sukkerroer og sukkerrør. Melasse inneholder cirka 60 % sukker. Melasse er klebrig og binder derfor støv godt. Ikke mye brukt her til lands.
Kansas city bbq litt historie
Spores tilbake til Henry Perry, som kom dit fra Tennessee
Begynte å selge ribs pakket i avispapir i 1908. Prisen var 25 cent pr side
Restauranten hans spilte en viktig rolle for jazzmusikken i byen på 20-tallet
Charlie Bryant jobbet hos Perry, fikk med seg broren Arthur. Tok over restauranten i 1940. I 46 tok Arthur over, og restauranten endret navn til Arthur Bryant’s, en institusjon innen BBQ
I april 1972 skrev Calvin Trellin i Playboy at dette var verdens beste restaurant
Arthur Bryant døde i 1982. Restauranten er fortsatt i drift.
Burnt Ends
Oppstod i Kansas City. Lages av de “brente endene” på brisket. Ble gitt bort gratis i mange år. Folk mumset på dem mens de ventet på kjøttet. Så var det noen som tenkte, hvorfor gir vi det vekk?
Har utviklet seg til å bli en delikatesse innen BBQ.
Opprinnelig brisket-biter, litt mer rub, litt mer saus, så litt lenger tid i smokeren. Skal være saftig og mørt, med litt sprø overflate.
Nå brukes brisket, ribbe (det må bare prøves, sjekk oppskrift på bloggen), bacon, masse annet. Brukes i sandwicher og mye annet.
Men det er kontrovers. Det er de som mener burnt ends kun skal komme fra storfe (brisket), og at alt annet bare er tull.
Andre mener at burnt ends er blitt en betegnelse på en teknikk, der man deler “stekt” kjøtt i biter, har på mer rub og saus, og legger dem i smokeren litt til.
Kansas City Barbeque Society
Dannet i 1986 av Carolyn and Gary Wells and Rick Welch
Målet var et sett felles regler og vurderingskriterier for konkurranse-barbecue. Var egentlig en lokal organisasjon, nå ansett som den ledende innen konkurranser
Mission statement: to celebrate, teach, preserve and promote barbecue as a culinary technique, sport and art form.
Mer enn 20 000 medlemmer verden over
Godkjenner mer enn 500 konkurranser hvert eneste år
Vil man bli dommer må man gå kurs. BBQShop.no har holdt kurs i Norge. Etter endt kurs må man avlegge ed:
I do solemnly swear to objectively and subjectively evaluate each Barbeque meat that is presented to my eyes, my nose, my hands and my palate. I accept my duty to be an Official KCBS Certified Judge, so that truth, justice, excellence in Barbeque and the American Way of Life may be strengthened and preserved forever.
Restauranter
Nesten for mange å nevne, men ser man på ulike lister er det flere som går igjen
https://www.arthurbryantsbbq.com/
Joe’s Kansas City
Tidligere Oklahoma Joe’s
Lenge ansett som en av de beste bbq-stedene i KC.
Åpnet i 1993 på en bensinstasjon. Er der fortsatt, men flere andre restauranter
Curt’s famous meats
Åpnet i 1947. Donna Pittman overtok i 1989, ansatte for det meste kvinner, kjent som Lady Meat Cutters. Har vunnet the American Royal, den største bbq-konkurransen 8 ganger.
Fiorella’s Jack Stack
Åpnet i 1957 av Russ Fiorella
Jack Stack var et tradisjonell barbecuested med fem, seks ting på menyen.
Eldste sønn Jack Fiorella jobbet med faren frem til 1974,
Åpnet Fiorella’s Jack Stack of Martin City.
Siden er Angus-biffer, sjømat, lammeribber kommet på menyen.
Les mer på bloggen: www.meatandmetal.no
Min oppskrift på pork belly burnt ends http://meatandmetal.no/pork-belly-burnt-ends/
Følg meg på
Facebook MeatandMetalNO
Instagram MeatandMetalNO
Og selvsagt Twitter MeatandMetalNO
Podcasten er nå også tilgjengelig på iTunes, så gi meg en vurdering der (Hint: fem stjerner gjør meg meget meget glad:
https://itunes.apple.com/no/podcast/meatandmetal-no-norges-tyngste-grillblogg/id1295536782?mt=
Infernofestivalen:
http://www.infernofestival.net/no/Festival/News.aspx
Tons of Rock: