Podcast-ep. 6 Kansas City barbecue

Podcast-ep. 6 Kansas City barbecue

Ep 6 Kansas City barbecue

Rettelse, Obliteration

Obscured within engelsk band ved samme navn

 

Shout-out til Behind the Smoke, Shawn Walchef Cali Comfort BBQ og Derek Marso Spring Valley Market.

Fantastisk podcast, utrolig hyggelige folk

http://www.bbqwarstories.com/

Morbid Angel, 10. Nov Blå avlyst

Pga passproblemer, hele Europa-turneen avlyst.

Skjedde i sommer også, festivaler avlyst

 

Inferno-festival 29 mars – 1 april

Gått litt vekk fra reindyrka svartmetall?

Vurderer Obituary

Sterk line-up med Emperor, Satyricon, Dark Funeral, Carpathian Forest, Electric Wizard

 

Tons of Rock

Nok en sterk line-up

Ozzy bekreftet

Helloween, Exodus, Kvelertak, Skambankt, At the gates, Marduk

Ikke minst Ghaals Wyrd

 

Kansas City BBQ

Kansas City ligger ikke i kansas, men missouri.

Kanskje den stilen som er mest kjent

Mer enn 100 ulike bbq-steder i byen, fra finere restauranter til bensinstasjoner

Alt som kan gå i smokeren gjør det: svin, storfe, kylling, kalkun, pølser av og til fisk

I andre regioner kan det være man ikke finner retter

Ikke i Kansas City, her er alt fra pulled pork til brisket, beef og pork ribs.

 

Her brukes en del krydder på kjøttet, i motsetning til f eks central Texas style.

Salt, pepper, hvitløkspulver, løkpulver, selleripulver, cayenne og chili, paprika

Has på før slow and low i en smoker

Bruker ulike typer ved, eik, pecan, mesquite

 

Stort fokus på saus. Kanskje den typen vi tenker på når vi tenker bbq-saus.

Det er forskjeller her også, fra syrlige eddik-baserte, tynne sauser til tyngere og tjukkere søte sauser.

Hovedtyngden ligger på tomatbaserte sauser med en god del melasse, et avfallsprodukt fra sukkerproduksjon. Melasse er den brune tyktflytende væsken som blir igjen når sukkeret er utvunnet fra sukkerroer og sukkerrør. Melasse inneholder cirka 60 % sukker. Melasse er klebrig og binder derfor støv godt. Ikke mye brukt her til lands.

 

Kansas city bbq litt historie

Spores tilbake til Henry Perry, som kom dit fra Tennessee

Begynte å selge ribs pakket i avispapir i 1908. Prisen var 25 cent pr side

Restauranten hans spilte en viktig rolle for jazzmusikken i byen på 20-tallet

 

Charlie Bryant jobbet hos Perry, fikk med seg broren Arthur. Tok over restauranten i 1940. I 46 tok Arthur over, og restauranten endret navn til Arthur Bryant’s, en institusjon innen BBQ

I april 1972 skrev Calvin Trellin i Playboy at dette var verdens beste restaurant

Arthur Bryant døde i 1982. Restauranten er fortsatt i drift.

 

Burnt Ends

Oppstod i Kansas City. Lages av de “brente endene” på brisket. Ble gitt bort gratis i mange år. Folk mumset på dem mens de ventet på kjøttet. Så var det noen som tenkte, hvorfor gir vi det vekk?

Har utviklet seg til å bli en delikatesse innen BBQ.

Opprinnelig brisket-biter, litt mer rub, litt mer saus, så litt lenger tid i smokeren. Skal være saftig og mørt, med litt sprø overflate.

Nå brukes brisket, ribbe (det må bare prøves, sjekk oppskrift på bloggen), bacon, masse annet. Brukes i sandwicher og mye annet.

Men det er kontrovers. Det er de som mener burnt ends kun skal komme fra storfe (brisket), og at alt annet bare er tull.

Andre mener at burnt ends er blitt en betegnelse på en teknikk, der man deler “stekt” kjøtt i biter, har på mer rub og saus, og legger dem i smokeren litt til.

 

Kansas City Barbeque Society

Dannet i 1986 av Carolyn and Gary Wells and Rick Welch

Målet var et sett felles regler og vurderingskriterier for konkurranse-barbecue. Var egentlig en lokal organisasjon, nå ansett som den ledende innen konkurranser

Mission statement: to celebrate, teach, preserve and promote barbecue as a culinary technique, sport and art form.

Mer enn 20 000 medlemmer verden over

Godkjenner mer enn 500 konkurranser hvert eneste år

Vil man bli dommer må man gå kurs. BBQShop.no har holdt kurs i Norge. Etter endt kurs må man avlegge ed:

I do solemnly swear to objectively and subjectively evaluate each Barbeque meat that is presented to my eyes, my nose, my hands and my palate. I accept my duty to be an Official KCBS Certified Judge, so that truth, justice, excellence in Barbeque and the American Way of Life may be strengthened and preserved forever.

https://www.kcbs.us/

 

Restauranter

Nesten for mange å nevne, men ser man på ulike lister er det flere som går igjen

 

https://www.arthurbryantsbbq.com/

 

Joe’s Kansas City

Tidligere Oklahoma Joe’s

Lenge ansett som en av de beste bbq-stedene i KC.

Åpnet i 1993 på en bensinstasjon. Er der fortsatt, men flere andre restauranter

https://www.joeskc.com/

 

Curt’s famous meats

Åpnet i 1947. Donna Pittman overtok i 1989, ansatte for det meste kvinner, kjent som Lady Meat Cutters. Har vunnet the American Royal, den største bbq-konkurransen 8 ganger.

http://www.curtsmeats.com/

 

Fiorella’s Jack Stack

Åpnet i 1957 av Russ Fiorella
Jack Stack var et tradisjonell barbecuested med fem, seks ting på menyen.
Eldste sønn Jack Fiorella jobbet med faren frem til 1974,
Åpnet Fiorella’s Jack Stack of Martin City.
Siden er Angus-biffer, sjømat, lammeribber kommet på menyen.

http://www.jackstackbbq.com/

Les mer på bloggen: www.meatandmetal.no

Min oppskrift på pork belly burnt ends http://meatandmetal.no/pork-belly-burnt-ends/

Følg meg på

Facebook MeatandMetalNO

Instagram MeatandMetalNO

Og selvsagt Twitter MeatandMetalNO

Podcasten er nå også tilgjengelig på iTunes, så gi meg en vurdering der (Hint: fem stjerner gjør meg meget meget glad:

https://itunes.apple.com/no/podcast/meatandmetal-no-norges-tyngste-grillblogg/id1295536782?mt=

Infernofestivalen:

http://www.infernofestival.net/no/Festival/News.aspx

Tons of Rock:

https://www.tonsofrock.no/

pitmaster