4 Gringos Oslo – tacos gjort riktig

4 Gringos Oslo – tacos gjort riktig

Food trucken «4 Gringos» har servert Oslo-folket tacos og burritos siden 2014. Dette er faktisk den første offisielle food trucken som kom i hovedstaden. Det vil si, det var den første som godkjennelse og bevilling fra byrådet.

Den røde truck’en har vært å finne rundt om i bybildet, fra Vestbanehallen og Rådhusplassen, til Østbanehallen og under «Food Truck Bonanza» ved utestedet Blå i Brenneriveien, et steinkast unna Mathallen. Men stort sett er «4 Gringos» å finne på Youngstorget, midt i Oslogryta. Her kan du bestille i luka og enten stå ved de to bordene de har satt ut, eller finne deg en benk og spise tacos, nachos, burritos og andre mexicanske godsaker mens du kikker på folket som går forbi. I 2015 vant de NM i taco.

Menyen består hovedsakelig av mexicansk gatemat, som nevnte tacos, burritos, nachos, quesdillas, tortas og et par andre ting som skiftes ut med jevne mellomrom. Du kan også bestille mexicansk drikke i form av Jarritos-brus. Her får du også Oslos egen Tøyen-cola, samt de sedvanlige produktene fra en leskedrikkgigant med opphav i Atlanta, Georgia.

Tacos kommer i to størrelser, hipster og wolf, der førstnevnte er to tacos og den siste består av tre tacos. Burrito’en kan også bestilles i to størrelser, vanlig eller «fat boy». Skal du ha en quesedilla, kan du enten få en «quesedilla plate» eller en «dunkin’».

Du velger selv hva tacoene skal fylles med, kylling, svin, storfe eller bønner. Eller du kan velge en blanding.

Taco, food truck, Oslo, Norge, Norway
Tre herlige tacos, en såkalt «wolf», fra 4 Gringos på Youngstorget i Oslo.

Jeg gikk for «wolf»-varianten, med de tre ulike kjøttvariantene, til 110 kroner. Maten kommer etter par minutter. Førsteinntrykket er at dette ser veldig friskt og fargesprakende ut. Syltet rødløk, rødkål og mangosalsa formelig lyser opp fra pappbrettet som maten serveres i. Det står også et utvalg sauser og krydder som man kan ta på selv, noe jeg valgte å gjøre. Heldigvis er det mye servietter og engangsgafler i tre tilgjengelig også. For dette er mat som ikke er lett å spise på en pen måte. Det er rett og slett uunngåelig at deler av fyllet tyter og faller ned på brettet.

Og smaken?

Den holder hva førsteinntrykket lover. Dette smaker friskt av både frukt og grønnsaker, der det er brukt akkurat passe med fersk koriander til at at urten utfyller smakene, ikke tar over.
Svinetacoen minnet meg litt om pulled pork, men heldigvis uten den evinnelige barbecuesausen man ofte kan få andre steder. Jeg vet ikke hvordan de tilbereder svinekjøttet sitt, men her kunne det definitivt gjort seg med litt skikkelig røyksmak.    

Storfetacoen var også nydelig, med en type revet storfekjøtt. Jeg mistenker at det er brukt høyrygg, noe som gir et saftig og smakfullt resultat.

Høydepunktet av riktignok kyllingtacoen. Igjen var kjøttet revet, og igjen, ville jeg foretrukket at kjøttet var grillet eller gjort på en smoker for å få enda mer smak ut av det. Men her var det mangosalsaen som virkelig var stjernen. En god blanding av søtt og salt, frukt og krydder.

Felles for de tre var at de hadde en veldig god hete fra chili, uten at heten kamuflerte smaken på noen som helst måte.

Er du i Oslo og trenger en rask, god og relativt rimelig lunsj eller middag, så ville jeg anbefale deg å stoppe innom Youngstorget og den røde matvognen der. Kanskje du til og med blir inspirert til å gjøre en god vri på fredagstacoen?

pitmaster