Helgrillet kylling og burritos

Pellets ble levert av BBQ Shop

Kyllingen er klar til å deles opp

Helgrillet kylling er enkelt å lage, gir mat til hele familien og ikke minst, det er fantastisk godt. Ta vare på beina og lag kyllingkraft etterpå, den blir mye bedre enn de terningene du kjøper.

Grillet kylling kan brukes til utrolig mange retter. Den kan serveres som den er, sammen med poteter eller ris, ferskt brød og salat. Eller du kan gjøre en vri på taco-fredagen og lage kyllingburritos!

Du trenger:

1 kylling

Salt og pepper

Ancho-chili

Chipotle-saus

6 store tortillas

2 dl ris

1 boks brune bønner eller salatbønner

Rømme

Salsa

Rødløk (helst syltet)

Ost

Evt. fersk eller syltet chili

Klargjør grillen for indirekte grilling og fyr den opp. Evt. slå på Traeger-grillen og følg oppstartsprosedyren. Still den inn på 107 grader.

I mellomtiden flater du ut kyllingen ved å skjære ut ryggbeinet. Gni kyllingen inn med litt olivenolje eller rapsolje. Gi den godt med salt, pepper og ancho-chili.

edf

Når grillen er klar, legger du kyllingen på og setter et kjøttermometer i brystet. Pass på at det ikke er borti bein.

Helstekt kylling er enkelt, relativt billig og fantastisk godt

Når brystet har en kjernetemperatur på rundt 60 grader, ta kyllingen ut, øk temperaturen på grillen til 220 grader, pensle kyllingen med chipotlesaus og legg den på grillen til brystet har en kjernetemperatur på 66 grader.

Deilig, saftig kylling
Deilig, saftig kylling

La kyllingen hvile i ca ti minutter før du skjærer den opp. Total grilltid vil være rundt 2,5 til tre timer.

I mellomtiden koker du ris i henhold til instruksjonene. Varm opp bønnene, riv ost, og sett frem resten av fyllet.

Fyll den med ris, kjøtt, bønner, ost, syltet rødløk, rømme og salsa.
Fyll den med ris, kjøtt, bønner, ost, syltet rødløk, rømme og salsa.

Varm tortillas noen sekunder i en varm stekepanne uten fett. Legg et par spiseskjeer ris i bunnen, så kylling, bønner, syltet rødløk, ost, rømme, salsa og chili, rull sammen tortillaen og server.

Det holder med to til middag og en til lunsj
Det holder med to til middag og en til lunsj
18Shares

One Comment Add yours

  1. Odd Bjørn Thorsen sier:

    Prøv og legge kyllingen i saltlake 12-24 timer før grilling.
    Det gir et utrolig saftig kjøtt.
    Ca.60 gram salt per liter vann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.