Anmeldelse: Munchies

Anmeldelse: Munchies

Munchies er en liten kjede burgersteder i Oslo som folket der har trykket til sitt bryst. Enn så lenge er det bare tre steder, Grünerløkka (selvsagt), Solli og i Torggata.

Interiøret er enkelt, lyst treverk og farger som får tankene hen til 60-tallet. Bak disken henger en lystavle med menyen, nok et retroelement nok ment å appellere til hipstere og andre kule folk.

Menyen er rimelig enkel. Du kan velge cheese, bbq, spicy, veggie, classic, munchie eller vegan. Tilbehørslisten er også relativt enkel, men klassisk, med pommes frites, sweet potato fries, colseslaw, ekstra ost, ekstra kjøtt, løk, etc. Om du ønsker er det også mulig å få bbq-saus, aioli eller mango curry på burgeren din. Munchies serverer i tillegg øl. Det går selvsagt mye i IPA og såkalt craftbeer, eller du kan velge brus. Vann er gratis og hentes fra store plastmugger ved disken der du bestiller.

Jeg bestilte en cheese burger. Burgeren kommer kjapt, bare noen minutter etter at du har bestilt. Her er det ikke noen fiksfakserier. Burger og tilbehør serveres i en av disse plastkurvene som er vanlige på amerikanske kafeer og dinere. Og ved første øyekast så det meget lovende ut. En bra tykkelse på kjøttet, brødet så lekkert ut, og pommes frits’en, vel, den så gyllen og fin ut. Men ville smaken leve opp til forventningene?

Den første munnfullen ga svaret. Og ja, smaken og teksturen levde opp til hva det visuelle hadde lovet. Brødet var mykt og lot være å dominere selve kjøttet. Burgeren var stekt helt perfekt, medium rare med god stekeskorpe. Ettersom dette var den enkleste burgeren var det heldigvis ikke salat eller tomat på. Kun ketchup, sennep og sylteagurk. Jeg er ingen fan av sennep på hamburgeren min, og skulle gjerne sett at man fikk muligheten til å ta på dette selv. Men dette er litt flisespikkeri.

For Munchies serverer en god burger. Langt over det man kan forvente fra en del andre gatekjøkken eller større internasjonale kjeder. Den gode tykkelsen på burgeren gjør at man får saftig kjøtt, fremfor disse tørre puckene en del andre steder våger å kalle en burger.

Prisen er heller ikke avskrekkende. 92 kroner for cheese og 36 kroner for en meget generøs porsjon pommes frites gjør at dette faktisk konkurrerer greit med for eksempel Burger King (uten sammenligning forøvrig). Porsjonene er også akkurat passe til lunsj, eller om man dumper innom på kvelden for en øl eller burger.

Restaurant besøkt: Munchies Skovveien

Hjemmesiden med full meny og steder finner du her

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.