Short ribs gjort med bibringe

Short ribs gjort med bibringe

Pellets ble levert av BBQ Shop

Bibringe, bringe, oksebringe, uansett hva du kaller det, bør du prøve det på grillen

Bibringe, bringe, oksebringe, oksekjøtt. Kjært barn har mange navn. For bibringe er et nydelig stykke kjøtt. De fleste kjenner den kanskje best igjen i sosekjøtt og andre gryter. Kanskje var det bestemor som kokte bringe på en søndag. Som høyrygg, er dette et stykke kjøtt med mye bindevev og som trenger tid før det blir mørt. Det er også en del fett på det. Med andre ord, det er perfekt til barbecue.

I amerikansk barbecue brukes short ribs, noe som ligner veldig på den gode trauste norske bribringa. Short ribs er ofte litt større enn hva vi er kjent med her på berget, men slik er det med det meste der borte. Likevel, bringe funker helt gull på grillen.

I kjøttdisken på de fleste supermarkeder finner du pakker med bibringe. Disse er veldig fine å bruke, men kikk etter de som er rundt samme størrelse. Du kan også trimme av det øverste laget på stykkene, slik at de blir like høye. Dette topplaget består også ofte av mye mer fett enn det laget som er nærmere beina. Selv foretrekker jeg å la det være på.

Smør inn stykkene med sennep, og bruk en rub av like mengder salt og pepper. Eventuelt kan du bruke en tørr chimichurri.

Bruker du pelletsgrill eller gassgrill, stiller du disse inn på 120 grader. Bruker du kullgrill setter du denne opp til indirekte grilling. Bruk eik, hickory eller mesquite til grillingen. Det setter en helt fantastisk smak.

Plasser stykkene med et par centimeters mellomrom

Plasser bringestykkene på grillen med et par centimeters mellomrom. Da får røyken og varmen mulighet til å sirkulere rundt hvert stykke. Nå skal kjøttet få kose seg i fred og ro i et par timer. Det eneste du behøver å gjøre er å spraye stykkene lett med en litt utvannet buljong. Dette kjøler ned utsiden av kjøttet, forhindrer at det tørker ut, og ikke minst, bidrar til at det danner seg en nydelig overflate.

Det er viktig å kvalitetssjekke

Etter rundt tre timer er det på tide å sjekke kjøttet. Det er rundt denne tiden at kjøttet ikke tar til seg mer røyk. Kjøttstykkene burde begynne å gi litt etter når du kjenner på dem med fingeren og begynne å få en dyp mørk farge. Da er det på tide å pakke stykkene inn i folie. Du kan også legge dem i en ildfast form som du dekker med folie. Fyll på litt av den utvannede buljongen og sett tilbake på grillen. Fyll på med mer væske om den har fordampet. Sjekk kjøttet etter en time eller halvannen. Bruk nålen på kjøtttermometeret ditt. Om du kan stikke det inn i kjøttet uten motstand er det klart. Ta kjøttet ut av foliepakken, og la det kose seg en halvtimes tid på grillen igjen, slik at kjøttet setter seg litt. Ta kjøttet av grillen og la det hvile et kvarters tid.

Bibringe som smelter i munnen

Del stykkene på tvers, i samme retning som beina, slik at de små korte beina danner utgangspunktet for hver bit. Beregn to til tre biter per person. Server med coleslaw, syltet agurk, syltet rødløk og eventuelt litt barbecuesaus.

 

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.