Grillede kyllingklubber
Mmmm, jeg elsker kylingklubber. Og det gjør resten av familien også.
Faktisk foretrekker jeg kyllingklubber fremfor kyllingbryst. Kyllingbryst blir fort tørre og kjedelige, mens kyllingklubber (og hele kyllinglår for den sakens skyld) er saftigere og mer smakfulle. Grunnen er enkel. De inneholder en god del mer fett enn kyllingbrystene. Og de tåler å ligge lengre på grillen enn filetstykker. Langt billigere er de også. Og det er noe med å holde et kyllinglår i hånda og gnafse kjøttet fra beina.
Du trenger:
10 kyllingklubber
Salt og pepper
Lime
Olje
Ha litt nøytral olje på kyllingklubbene, og ha på salt og pepper.
Fyr opp grillen, og når kullene/brikettene er hvite, legger du kyllingklubbene på indirekte varme.
La de ligge slik og godgjøre seg i en halvtime/40 minutter før du snur dem. Etter en ny halvtime er det på tide å flytte dem over på direkte varme. Da får du herlig spøtt skinn. Grill dem ca fem minutter på alle sider, eller til skinnet er sprøtt.
Del en lime og legg den på grillen i ca ti minutter. Press limesaft over de ferdige kyllingklubbene og server.
Jeg serverte mine klubber med coleslaw, tomat- og mozzarellasalat og chimichurri (kjøpt i butikken, og den var overraskende god)