Loaded potato skins

Loaded potato skins

Loaded potato skins, eller fylte poteter på godt norsk, er et godt tilbehør til grillmat. Men du kan også servere dem som en forrett eller lett lunsj om du ønsker det.

Artikkelen er skrevet i samarbeid med BBQShop.no og Traeger Grills Norge

Loaded potato skins er veldig populært i USA

I USA er det ikke uvanlig å se potato skins, fylte eller ikke, på menyen i barer, diners og kaféer. De serveres gjerne som tiltygg til øl, og er svært populære når amerikanere benker seg for å se på store sportsbegivenheter, særlig i Midtvesten.

Dette er et knallgodt tilbehør til skikkelig barbecue, som brisket, St. Louis style ribs eller grillet kylling med Alabama White Sauce

Loaded potato skins er rett og slett kokte (eller bakte) poteter der innmaten er tatt ut. Som regel fylles de med potetmos som er laget av potetene, blandet med kremost, bacon, ost og mye annet.

I denne versjonen har jeg brukt blåmuggost, men du kan bruke det du vil.

Det går også fint an å ha litt melk eller fløte i når du skal mose potetene, slik at de ble blir enda mer kremete. Ønsker du et vegetarisk alternativ, dropper du bare baconet.

PRO TIP: La potetene avkjøle seg litt, så de blir lettere å håndtere, men ikke la de bli helt kalde.

Du trenger:

Fire bakte mellomstore poteter

100 gr blåmuggost eller kremost naturell

50 gr bacon

100 gr revet ost til gratinering (cheddar, Jarlsberg o.l.)

Tre vårløk, finsnittet (evt gresssløk)

1 dl rømme

Salt og pepper

Slik gjør du det:

Bakte poteter: Vask potetene grundig. Prikk dem med en gaffel. Bak dem på grillen på 200 grader. Da de av når de er møre, det vil ta 40 til 50 minutter. La de avkjøle seg noe.

Bruk en skje og ta ut innmaten

Del potetene i to. Bruk en spiseskje og grav ut innmaten. Pass på at du ikke lager hull i selve potetskallet. Det kan være lurt å la noe potet være igjen, slik at skallene holder sammen. Ha poteteinnmaten i en bolle. Bland med blåmuggost/kremost, bacon, halvparten av vårløken og evt litt melk eller fløte.

Bland potet, bacon, ost og litt vårløk

Bland godt til du har en lett potetmos. Den kan gjerne være litt grov om du ønsker det. Smak til med salt og pepper.

Fyll potetene med blandingen

Bruk en skje og fyll potetskallene med potetmosen.

Ha på revet ost og legg potetene på grillen

Legg de fylte potetene i en ildfast form eller brett, strø over revet ost, og sleng dem på grillen. Gratiner potetene til osten har smeltet og skallet er sprøtt. Det vil ta 20 til 30 minutter.

Nesten klare …

Når potetene er ferdige, tar du dem av grillen.

Ha på rømme, resten av vårløken og gjerne litt hot sauce om du liker det

Ta på litt rømme på hver av potetene, dryss over resten av vårløken/gressløken og server mens de er varme. Ønsker du en lit heitere variant, kan du gjerne ha noen dråper hot sauce på også.

 

pitmaster