Grillet paprika
Paprika er en av favorittfruktene mine i matlaging. Og jeg snakker ikke om den tynne slitne paprikaen som ligger på toppen av gulostskiva, eller den forferdelige paprikaen som havner på pizza.
Grillet paprika finner du på spanske tapasbord, i tyrkisk mat, mexicanske fajitas og mange andre plasser.
Det er ikke så rart, for når paprikaen blir godt grillet, blir den herlig søt. Og for noen farger!
Lett er det også.
Fyr opp grillen, og før du setter på grillristen og begynner å grille kjøttet eller fisken, legger du paprikaen rett på glørne. La de ligge til de blir kulsvarte og du kan høre dem frese. Snu dem av og til slik at de blir svidd på alle sider.
Legg paprikaen i en plastpose og knyt den helt tett.
Når de er avkjølte er det bare å dra av det svidde skinnet, skjære dem i fine skiver, ha på litt god olivenolje og servere.
Passer utrolig godt sammen med lam, kylling, storfe, ja, det meste.
Lag ekstra, så kan du ha det på brødskiva, i salat og mye annet.