Grillet salat med blekksprut
Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker.
Grillet blekksprut er noe av det beste jeg vet når det kommer til sjømat. Når jeg reiser til Kroatia eller andre steder «sønnafor» spiser jeg mye blekksprut, og aller helst grillet.
Gjort riktig, er blekksprut fantastisk mørt, med en mild sjømatsmak. Gjort feil, blir blekkspruten seig som viskelær og alt annet enn godt.
Når du skal lage blekksprut har du to muligheter. Enten sakte og over lang tid, eller høy varme og meget kort grilling. Den første metoden er veldig godt egnet når du skal ha gryte eller lage saus til for eksempel pasta. Den siste er perfekt når du skal grille blekksprut.
du trenger:
ca 2 porsjoner
400 gr calamarirør
1 hjertesalat
1 paprika
1/4 agurk
1 sitron, i tykke skiver
2 chorizo, eller annen sterk pølse
Litt creme fraiche eller ailoli
Begynn med å snitte blekksprutrørene slik at du får en hel og flat bit. Tørk dem godt. Ha dem i en bolle og ha på litt olje. Krydre med salt, pepper, paprikapulver og chili. Eller gjør som meg og bruk Traegers Fin & Feather Rub, som er nydelig til sjømat.
Del hjertesalaten i to og sett til side. Fjern kjernen fra agurken med en epleutkjerner og skjær den i skiver. Skyll paprikaen og sitronen godt.
Fyr opp grillen på maks. Jeg satte min Treager Irownwood på 260 grader.
Snitt pølsene og legg dem på grillen. Ta dem av når de er ferdige. Legg paprikaen på grillen og svi den godt. Når skinnet er boblete og svar tar du den av og legger i en plastpose. Når paprikaen er avkjølt, drar du av skinnet og skjærer den i strimler.
Legg sitronskivene på grillen og snu dem en eller to ganger.
Legg hjertesalaten på grillen med snittflaten ned. De trenger ikke lange stunden før de er ferdige.
Legg blekspruten på direkte varme på grillen. Pass på at u ikke legger for mange på om gangen. De vil krølle seg litt, men det gjør ingen verdens ting. Snu dem etter to minutter og grill dem videre i ett minutt, eller til kjøttet er helt hvitt.
Ta maten av grillen og skjær salat, blekksprut og pølse i passende biter. Bland med agurk og paprika. Press saften fra den grillede sitronen over og drypp litt creme fraiche eller aioli over. Server gjerne med ferskt brød og en god hvitvin til.