Søt og hissig svinefilet

Søt og hissig svinefilet

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen har sponsede linker og innhold.

Svinefilet er magert kjøtt, og relativt billig. Med litt Søt og hissig-glaze fra Drit Forbanna løftes den flere hakk.

Nordmenn spiser mye svin. Og svinefilet er et et godt alternativ til kyllingfilet. Det er magert, relativt billig og har en mild smak. Det siste gjør at svinefilet kan smaksettes med en rekke ulike krydre og sauser. Drit Forbanna har en herlig glaze med honning som er perfekt til svinefilet.

En glaze tas på helt mot slutten av grillingen. Den kan ofte inneholde en del sukker. Derfor kan glazen svi seg om du har du har den på for tidlig.

Søt og hissig er godt balansert mellom det søte og har et lite spark som gjør seg godt i munnen.

Du trenger:

ca 1 kg ytrefilet av svin

Traeger Pork & poultry-rub

Drit Forbanna Søt & Hissig-glaze

Fyr opp grillen til 180 grader. Denne svinefileten skal få indirekte varme og deretter litt glaze. Mens grillen varmes opp, har du på en generøs mengde Traeger Pork & poultry-rub.  Har du en Ironwood eller Timberline fra Traeger, vil appen varsle deg når grillen er klar. Praktisk!

Legg kjøttet på grillen, og sett inn et termometer. På Traegers Pro-, Ironwood- og Timberline-griller er disse innebygde. På de to siste kan du også stille inn ønsket kjernetemperatur og varsles når kjøttet når denne. Endelig kjernetemperatur skal være 70 grader.

La kjøttet kose seg på grillen. Ha Drit Forbanna Søt og hissig i en skål. Begynn å pensle kjøttet når det får en kjernetemperatur på rundt 60 grader. Pensle godt over det hele, og gjenta prosessen hvert 10. minutt for å bygge opp en fin glasur på kjøttet.

Søt & Hissig honningglaze fra Drit Forbanna er fantastisk på svinefilet
Pensle flere ganger med Søt & Hissig for å få en nydelig glasur
Søt & Hissig honningglaze fra Drit Forbanna er fantastisk på svinefilet
Glasuren danner en fin kontrast til det lyse kjøttet

Ta svinefileten av grillen når kjernetemperaturen er 70 grader, og pensle en siste gang. Legg kjøttet på en tallerken og lag et lite telt av aluminiumfolie. La kjøttet hvile i ti minutter før du skjærer det i litt tynne skiver til servering.

pitmaster