Pastramibacon – smaken av synd

Pastramibacon – smaken av synd

Hva er bedre enn hjemmelaget bacon?Jo, pastramibacon! Tynnribbe som er lagt i pastramilake og deretter gitt en god runde med koriander og pepper før den røykes til bacon. Ja, det er like digg som det høres ut som!

Pellets og grillutstyr ble levert av Traeger Norge og BBQ Shop.

Jeg har laget pastrami av både høyrygg og andebryst, jeg har lagd porkstrami der oksekjøttet er byttet ut med svinenakke. Så det neste naturlige steget måtte jo være å se hva som skjer når man tar en tynnribbe og gir den pastramibehandlingen før den røykes  som bacon.

Dette er kanskje så urent som man kan få det i øynene til de som bragte med seg pastrami fra Øst-Europa til USA, men pastrami bacon er for godt til å la være.

Ettersom ribba legges i lake får du ikke den samme intense saltsmaken som når du tørrsalter. Selvsagt kan du jo øke saltmengden. Jeg lar ribba ligge i lake i 7 dager, men det er ikke noe problem å la den ligge kortere. Du vil da kanskje oppleve en litt mildere smak.

du trenger

1 stykk tynnribbe

10 gr hele pepperkorn

10 gr hele korianderfrø

10 hele nellikspikre

4 liter vann

120 gr salt

Slik gjør du det

Kok opp 2 liter vann med 120 gr salt. Rør til saltet er fullstendig løst opp. Hell i 2 liter iskaldt vann for å raskt kjøle ned laken.

Skjær ut beina av ribben og fjern svoren.

Legg ribba i en egnet beholder og hell den iskalde laken over. Ha i pepper, korianderfrø og nellikspikre, og sett på lokk. La stå i opptil 7 dager.  Snu ribba en gang hver dag.

La ribba kose seg i laken i opptil sju dager

Etter 7 dager i lake, ta opp ribba og tørk den godt.

Ta ribba ut av laken og tørk den godt
Knus krydderet i en morter og gni ribba inn med blandingen

Rist pepperkorn og korianderfrø i en tørr panne. Knus dem i en morter, og dryss et jevnt godt lag over hele ribba.

Ikke vær gnien med krydderet

Røyk ribba på 75 grader. Jeg bruker en Traeger Ironwood 885, som gir deg mulighet til å bruke SuperSmoke-funksjonen. Da går vifta på grillen litt saktere, slik at røyken beveger seg saktere rundt kjøttet.

Røyk tynnribba på 75 grader

Når kjernetemperaturen er rundt 70 grader, er baconet klart. Ta baconbiten av grillen og la det avkjøles før du skjærer det opp i skiver. Om du ikke klarer å vente, gjør det ingenting å skjære et par skiver og grille dem for å smake på herligheten.

Skjær pastramibacon i skiver. Det fine med hjemmelaget bacon er at du bestemmer hvor tykke skivene skal være.

Pastramibacon kan du bruke akkurat som vanlig bacon, men gir en litt annen smak. Kos deg ekstra til frokosten, eller bruk noen skiver i en kyllingsandwich.

 

pitmaster